12 Οκτ 2015

Απαντητική επιστολή κ. Κυρ. Μητσοτάκη


Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2015
Α.Π.779
Προς
πρ.Υπουργό-Αντιπρόεδρο της Βουλής
κο Γεώργιο Σούρλα


Αγαπητέ Γιώργο,

Η πρωτοβουλία που συντονίζεις είναι πολύ χρήσιμη και επιβεβαιώνει την άποψη ότι υπάρχει ζωντάνια, υγεία και πρωτοβουλία μέσα στη ΝΔ, ανεξάρτητα από τη λειτουργία των Οργάνων. Πάντα το πίστευα αυτό και μάλιστα το αποκαλώ «οξυγόνο» για την Παράταξη. Συμφωνώ μαζί σας ότι τα ζητήματα που θέτει η επιστολή σας είναι μείζονος σημασίας όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για την πολιτική ζωή γενικότερα.

Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να δεσμευτώ δημόσια ότι θα τηρήσω απόλυτα όλα όσα αναφέρετε στα 8 πρώτα σημεία της επιστολής σας. Κι επειδή έχετε περιγράψει με ακρίβεια τη διαπλοκή εξωθεσμικών κέντρων και πολιτικής, θα δανειστώ και τη συγκεκριμένη φρασεολογία σας στη διαμόρφωση του πολιτικού μου λόγου. Άλλωστε η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι ήδη όσο ψηλά γίνεται στις προτεραιότητές μου.

Το ένατο σημείο της επιστολής σας είναι ταυτόσημο με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη δημιουργική ανανέωση που έχει ανάγκη η Νέα Δημοκρατία. Θα εργαστώ για ένα ανοιχτό συμμετοχικό κόμμα, με δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Θέλω τους πολίτες και την κοινωνία των πολιτών συνδιαμορφωτές των πολιτικών μας. Θέλω να δώσω στους νέους δυνατότητες δημιουργικής ενεργοποίησης χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (το δοκίμασα ήδη με επιτυχία). Θέλω να μπορούμε να διαχέουμε τις πολιτικές μας και την ιδεολογία μας. Η ιδεολογία και οι αξίες μας συνοψίζονται, κατά την άποψή μου, στην ισορροπία ανάμεσα στην Ελευθερία και την Αλληλεγγύη. Γνώμονας αυτής της ισορροπίας είναι σε κάθε περίπτωση το κοινό όφελος. Θέλουμε να μεγιστοποιούμε την ελευθερία του ατόμου και προάγουμε την ατομική πρωτοβουλία, μεγιστοποιώντας όμως αντίστοιχα και την ατομική ευθύνη. Παράλληλα, παλεύουμε για ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία για όλους και για ένα κράτος αλληλέγγυο προς τον πολίτη.

Αυτές τις προτάσεις μου με ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια (για παράδειγμα θητεία στον πρόεδρο, αξιολόγηση υποψηφίων βουλευτών με συμμετοχή των πολιτών, τρόποι λειτουργίας και σύνθεση των Οργάνων κλπ) θα εκθέσω τις επόμενες εβδομάδες. Με ενδιαφέρουν πολύ τα σχόλιά σας και θα τα περιμένω.

Συμμερίζομαι την αγωνία σας για την κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος. Πιστεύω – όπως κι εσείς – ότι μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία θα μπολιάσει και θα λειτουργήσει ευεργετικά τον μαραζωμένο και ατελέσφορο πολιτικό κύκλο της αναιμικής Δημοκρατίας μας.

Η πίστη μου ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναστρέψουμε την πολιτική παρακμή της χώρας διατρανώνεται από την πρωτοβουλία σας.

Σας ευχαριστώ όλους.

Με εκτίμηση,
Κυριάκος Μητσοτάκης

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων