22 Οκτ 2015

Απαντητική επιστολή κ. Απ. Τζιτζικώστα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Αγαπητέ κ. Σούρλα,

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την επιστολή σας και χαίρομαι βαθύτατα που στον πυρήνα των μειζόνων ζητημάτων συμφωνούμε. Δε θα μπορούσε άλλωστε κανείς να διαφωνήσει ότι η χώρα μας διάγει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της Μεταπολίτευσης στην οποία  με ήθος και σοβαρότητα η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί αντάξια στο ύψος των απαιτητικών περιστάσεων και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που ταλανίζουν τη χώρα. Η ενότητα επομένως της  παράταξης  και η  εσωτερική της ισορροπία πρέπει να μείνει αταλάντευτη και μέσα από τις εσωτερικές της διεργασίες να βγει ακλόνητη, δυνατότερη και πιο ενωμένη από ποτέ ώστε να μπορέσει  να συνεισφέρει στη δημόσια συζήτηση καταθέτοντας και προωθώντας προτάσεις και λύσεις βιώσιμες για τον τόπο.

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε στη διεξαγωγή συνεδρίου το προηγούμενο διάστημα, όμως σήμερα, θεωρώ ότι η διαδικασία εκλογής για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως δημοκρατική και διαφανής. Επίσης, θα αποτελέσει το πρώτο, μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την επαναπροσέγγισή μας με την κοινωνία για αυτό και έχω τονίσει πολλές φορές, ότι είναι σημαντικό να διευκολύνουμε την προσέλευση και συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων πολιτών. 

Προσωπικά, ακούω τη φωνή της κοινωνίας και της βάσης.  Επιθυμώ μέσα από την εσωκομματική διαδικασία στην παράταξή μας, να υπάρξουν συγκλίσεις, συμφωνίες και ουσιαστικός διάλογος.

Αναφορικά με τα καίρια ερωτήματα που θέτετε στην επιστολή σας, οφείλω να είμαι ξεκάθαρος. Στη μέχρι τώρα πορεία μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι πάλεψα και παλεύω διαρκώς απέναντι σε ολιγαρχικά φαινόμενα και παλιά μοντέλα διακυβέρνησης. Συγκρούστηκα και είμαι έτοιμος να συγκρουστώ ξανά με την πολιτική κηδεμονία. Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στην πολιτική. Και χρησιμοποιώ το ρήμα "αγωνίζομαι" γιατί θεωρώ ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, όμως δεν είναι ακατόρθωτη, ιδιαίτερα αν δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Οι χρόνιες παθογένειες, που ορθώς επισημαίνετε, θέλουν αγώνα και καθημερινές μάχες μέσα στην κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα, για να διορθωθούν. Μάχες ουσιαστικές στη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάχες με τη σκληρή καθημερινότητα. Μάχες και αγώνες για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, μιας καινούργιας Νέας Δημοκρατίας.

Όλα αυτά θέλω να εκφράσω με την υποψηφιότητά μου. Αυτές τις μάχες είμαι έτοιμος να δώσω μαζί με τα στελέχη και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και μόνο.

Αυτό τον αγώνα θα ήταν τιμή μου να τον δώσω μαζί σας, καθώς η διαδρομή σας, το ήθος και οι αξίες που πάντα πρεσβεύατε και πρεσβεύετε, αποτελούν σημείο αναφοράς για την κεντροδεξιά παράταξή μας και γραμμή εκκίνησης για το νέο πολιτικό πολιτισμό που επιδιώκουμε να επικρατήσει έναντι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που εισβάλει σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Απόστολος Τζιτζικώστας
Υποψήφιος Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων