ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ 100…»  • banner-1-frame-01
  • banner-1-frame-01
  • banner-1-frame-03

Αναγέννηση του πολιτικού συστήματος – Ήθος στην πολιτική
– Ηθικό κοινωνικό υπόβαθρο


Με το τρίπτυχο αυτό που στον πυρήνα του έχει την ΗΘΙΚΗ η «Κίνηση των 100…», πρεσβεύει ότι μπορεί να αναταχθεί η κρίση θεσμών, αρχών και αξιών που μαστίζει τη χώρα και να τεθούν στέρεες βάσεις για ευοίωνες προοπτικές για τη δημοκρατία και την κοινωνία.

Με ένα νέο πολιτικό σύστημα

Με την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον επαναπροσδιορισμό ή την καθιέρωση νέων θεσμών, που να ρυθμίζουν την οργάνωση της εξουσίας και συγχρόνως θα προσδιορίζουν τη σχέση των πολιτών μέσα σε αυτή.

Με ήθος στην πολιτική

Με την ανάδειξη πολιτικών με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, αυστηρά προσηλωμένους στο καθήκον απέναντι στους πολίτες και το έθνος. Χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, σταθερούς κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, υπέρμαχους της διαφάνειας.

Με ηθικό κοινωνικό υπόβαθρο

Με μια κοινωνία που η ηθική συνείδηση να είναι οδηγός στις σκέψεις και ενέργειες των πολιτών. Με μια κοινωνία που ασκεί έλεγχο, να αποδοκιμάζει όσους εκτρέπονται από τους ηθικούς κανόνες του άγραφου και θετικού δικαίου. Να επιλέγει τους εκπροσώπους της με βασικό κριτήριο  το ήθος. Να επιβραβεύει τους έντιμους και αξιοπρεπείς πολίτες και πολιτικούς.

Αυτές οι προϋποθέσεις είναι απαραίτητες για την ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, για ευοίωνες προοπτικές για τη δημοκρατία και την κοινωνία.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων