10 Ιαν 2022

Η Ελλάδα αξιοί τον σεβασμό που δικαιούται

«[…] Το αμπέλι τούτης τής γης είναι δικό μας, σάρκα μας και αίμα μας […]»

~ Νίκος Καζαντζάκης ~Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
   Είναι πολύ νωπές οι μνήμες μας και, συνάμα, απαράδεκτες οι εικόνες που παρακολουθήσαμε κι έκαναν τον γύρο τού κόσμου από την τηλεόραση και το διαδίκτυο την Παραμονή τής φετινής Πρωτοχρονιάς. Τότε, που χιλιάδες μωαμεθανοί Πακιστανοί, κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, πλημμύρισαν την Αθήνα, κατέλαβαν την ιστορική για εμάς τούς Έλληνες Πλατεία Συντάγματος έξω και κάτω από το Εθνικό μας Κοινοβούλιο και γιόρτασαν την αλλαγή τού χρόνου. Δεν γιόρταζαν, όμως, ήρεμα και ειρηνικά και, κυρίως, δεν γιόρταζαν χωρίς προκλήσεις.

    Έστησαν την κορωνογιορτή τους, ξεσάλωσαν χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας, ύβριζαν τον Πρωθυπουργό μας, γέμισε το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι ως τού Ψυρρή και το Μοναστηράκι με πακιστανικές σημαίες και ασχημονούσαν σε βάρος τής Ελλάδας, που τους φιλοξενεί και τους παρέχει προστασία. Με τα όργανα της τάξης εντελώς απόντα, για να μην τους ενοχλήσουμε (!) , ενεργούσαν λες και βρίσκονταν στο Ισλαμαμπάντ ή σαν να ήταν αφεντικά στο σπίτι τους ! Κι όλη αυτή η φιέστα με τους αλαλαγμούς τους, που μετέδιδε ζωντανά η πακιστανική τηλεόραση, έκανε τον γύρο τού κόσμου και διέσυραν το κύρος τής Ελλάδας ! Την Παραμονή τού νέου έτους παραδώσαμε την Αθήνα -την Ελλάδα, δυστυχώς- σε μερικές χιλιάδες παράνομων, για να κάνουν το κέφι τους, που δρουν όποτε και όπως γουστάρουν, καταλύουν τούς νόμους και ευτελίζουν τούς Έλληνες ! 

   Είναι αυτοί που καθημερινά συνάγονται, κυκλοφορούν ομαδόν στους δρόμους, τις πλατείες και τούς τόπους λατρείας και τελετουργιών τους, στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά χωρίς προφύλαξη και παραμένουν ανεξέλεγκτοι, με την Πολιτεία να αδιαφορεί, διότι, προφανώς, τους θεωρεί ακίνδυνους ! Οι Έλληνες, όμως, κλείνονται στα σπίτια τους υπό τον φόβο τού ιού και των μεταλλάξεών του, ενώ όσοι πολίτες και επιχειρηματίες παραβιάζουν τις απαγορεύσεις πληρώνουν ακριβά το τίμημα της απερισκεψίας τους. Όπως φαίνεται, οι νόμοι στη χώρα μας ισχύουν ΜΌΝΟ για τους Έλληνες, οι παράνομοι, όμως, εισβολείς έχουν μείζονα δικαιώματα και είναι ασύδοτοι! 

   Την χαριστική και, συγχρόνως, άνιση μεταχείριση των παράνομων εισβολέων σε βάρος των Ελλήνων, πολιτών και των επιχειρηματιών, οφείλει η Κυβέρνηση να θεραπεύσει άμεσα. Διότι αυτό επιβάλλουν η σοβαρότητά μας ως ευνομούμενης Πολιτείας αλλά και το κύρος τής Ελλάδας εντός κι εκτός συνόρων μας. Και γιατί είναι καιρός πια να σοβαρευτούμε, πριν να υποστούμε τα χειρότερα από τούς βαλτούς και τα κακοποιά στοιχεία που μας στέλνουν κάθε μέρα οι γείτονές μας ως “πεσκέσι” από ξηρά και θάλασσα, για πολλούς από τούς οποίους αποκαλύπτεται στη συνέχεια το βαρύτατα εγκληματικό τους παρελθόν, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες ! 

   Δεν επιτρέπεται, λοιπόν, ν’ αφήνουμε τους παρείσακτους ν’ αλωνίζουν ανενόχλητοι στον τόπο μας. Χρέος μας είναι ν’ αξιώσουμε τον σεβασμό που δικαιούμαστε ως Χώρα απ’ όλους όσοι μας επιβουλεύονται, μηδενός εξαιρουμένου. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν ούτε και θα χαρίσουμε στον οποιονδήποτε γείτονα ή ξένο, όσο κι αν σκούζουν και ωρύονται, ούτε ο ελάχιστο ψήγμα από την κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. 

   Η Ελλάδα είναι Ευρώπη · η Τουρκία, όμως, ΔΕΝ είναι ούτε και θα καταστεί ποτέ μέλος της και ισότιμος εταίρος μας. Θα ήταν επωφελές για τους ίδιους να το θυμούνται καλά αυτό και επίσης να γνωρίζει ο κάθε επίβουλος και οι όποιοι πάτρωνές του ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Θράκη, η Κρήτη, τα νησιά μας κι ΌΛΟ το Αιγαίο, ολόκληρη η Ελλάδα, είναι δικά μας, μάς ανήκουν, είναι η ύπαρξή μας. Και, ακόμη, θα θυμούνται πως ο Νίκος Καζαντζάκης, από το 1937 (!) , στην “Ασκητική” του γράφει σχετικά και τούς απαντά πρωθύστερα αλλά προφητικά “[…] Το αμπέλι τούτης τής γης είναι δικό μας, σάρκα μας και αίμα μας. Το σκάβουμε, το κλαδεύουμε, το τρυγούμε, πατούμε τα σταφύλια του, πίνουμε το κρασί […]”. Ας αναλογιστούν σωστά και ας ζυγίσουν καλά οι άσπονδοι «φίλοι μας» τούτα τα λόγια !!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων