2 Νοε 2021

Η φιλότουρκη κ. Μέρκελ μάς χλευάζει

Η επιλεγμένη αλαλία τής Ευρώπης και της Δύσης αποθρασύνει την Τουρκία
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.   Η Γερμανίδα Καγκελάριος, πολιτικός με πλουσιότατη εμπειρία, γνώριζε καλά πως όφειλε να είχε αποφύγει την επίσκεψή της στην Ελλάδα ανήμερα του “ΟΧΙ”, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου. Ήξερε πως θα προκαλούσε το εθνικό συναίσθημα, την εθνική αποστροφή και την κατακραυγή. 

   Την ημέρα που οι Έλληνες, έμφορτοι εθνικής υπερηφάνειας για τη λαμπρή μας Ιστορία, θαυμάζαμε στην παρέλαση την εκπληκτικής ακρίβειας πτώση των αλεξιπτωτιστών μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύγχρονη πτήση τού F16 με το Spitfire, το ιστορικό αεροπλάνο τού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ίδιαν εκείνη μέρα έφθανε στην Αθήνα η κ. Μέρκελ. Ήταν, λοιπόν, λάθος χρονικά και η πρόσκληση και η επίσκεψή της και δικαιολογημένα εξόργισαν και πίκραναν τους Έλληνες.

    Γιατί ήταν προσβολή στη μνήμη των εθνικών Ηρώων τού Έπους τού ’40 και έτρωσε βαρύτατα το εθνικό μας φιλότιμο! Και γιατί φαίνεται να ξέχασε πως η Γερμανία μάς χρωστά, τώρα και πολλές δεκαετίες, 332 δις ευρώ, χρήματα που αφορούν στο αναγκαστικό δάνειο που πήρε ο στρατός κατοχής από την Ελλάδα, τις αποζημιώσεις για τις σφαγές των τραγικών θυμάτων, την ισοπέδωση και την ερημοποίηση ολόκληρων πόλεων και χωριών τής υπαίθρου μας -τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, την Κάνδανο, τον Λιβαδά, το Κουστογέρακο κ.ά.- και τις καταστροφές και δηώσεις που επέφεραν στα δημόσια κτίρια και τις υποδομές οι εισβολείς στη χώρα μας. Χρήματα και αξιώσεις που έχουν επιδικαστεί, δεν έχουν παραγραφεί και, οσάκις τα ζητούσε η Ελλάδα επισήμως, η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και οι προκάτοχοί τους μάς ενέπαιζαν ή μας απαντούσαν απαξιωτικά πως το θέμα θεωρείται λήξαν” !! 

   Επειδή, όμως, το θέμα ΔΕΝ θεωρείται λήξαν, οι Έλληνες ελπίζουμε πως ο νέος Καγκελάριος και ο Υπουργός του των Οικονομικών θα αποκαταστήσουν τις αδικίες και παραλείψεις προκατόχων τους και, εν ταυτώ, το κύρος τού δικαίου και της φίλης χώρας τους. 

   Η νέα γερμανική πολιτική ηγεσία οφείλει, ακόμη, να θυμάται αυτό που η κ. πρώην Καγκελάριος είχε ξεχάσει προ πολλού, πως: οι προκάτοχοί της στην Καγκελαρία φόρτωσαν τους Έλληνες με ληστρικά μνημόνια · δέσμευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών και τον πλούτο τής Ελλάδας για πολλές δεκαετίες · οδήγησαν στην απόγνωση και την αυτοκτονία εκατοντάδες επαγγελματίες και ευσυνείδητους πολίτες και στην διάλυση χιλιάδων νοικοκυριών και οικογενειών. Και όλ’ αυτά ως αποτέλεσμα των εξοντωτικών μέτρων, τα οποία έλαβαν σε βάρος τής χώρας μας, ιστορικού και επίλεκτου κράτους-μέλους τής Ευρώπης των 27. 

   Για να χρυσώσει, όμως, το χάπι και να κάνει πιο ηδύ το δηλητήριο που μας πότιζε η κ. Μέρκελ τόσα χρόνια, παραδέχτηκε επίσημα, στη διάρκεια της ομιλίας της, ενώπιον της Προέδρου τής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, πως “ζήτησα πολλά από τους Έλληνες” · ομολογία, στην οποίαν είχε προβεί και κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία της ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου ! Ποτέ, όμως, δεν ζήτησε συγγνώμη και αυτό υποδηλοί την άκρα υποκρισία της και τα ανομολόγητα ανθελληνικά αισθήματά της. 

   Αντίθετα, δεν έκρυψε ποτέ πως παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ολοφάνερη γερμανοτουρκική φιλία της, την οποίαν υπερασπίστηκε με πάθος, ακόμη και κατά την ομιλία της. Διότι, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, δεν παρέλειψε να μας υποδείξει (!!) πως είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε λογικές σχέσεις με την Τουρκία, ακόμη κι όταν διαφωνούμε μαζί της σε κάποια θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί είναι γείτονας και μέλος τού ΝΑΤΟ !! Λες και η Ελλάδα βρίσκεται έξω από το ΝΑΤΟ ή πως οφείλουμε, ως γείτονες, να συνεχίσουμε τον διάλογο μαζί της και, μάλιστα, με την όποιαν ατζέντα κάθε φορά θα μας επιβάλει η Τουρκία !! 

   Φαίνεται να λησμόνησε η κ. Μέρκελ πως η χώρα μας δεν είναι μπανανία. Διότι ζητά από την Ελλάδα, γεννήτρα και τροφό τής Δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών αξιών, από τα οποία εμφορείται η σημερινή Ευρώπη (άρθρο Ι - 2 του Ευρωσυντάγματος), να τις παραβούμε για χάρη τής Τουρκίας! Να ξεχάσουμε τα μπουντρούμια, της διώξεις φοιτητών και διανοούμενων, πολιτικών της αντιπάλων και τις δολοφονίες πολιτών. Και να της δώσουμε γην και ύδωρ. Να της παραδώσουμε, δηλαδή, ό,τι είναι ελληνικό! Την Κρήτη, τα νησιά τού Αιγαίου και το μισό Αιγαίο και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Μήπως, αλήθεια, θέλει η κ. Μέρκελ να τους παραδώσουμε και τον οπλισμό μας; Μπορούμε, λοιπόν, να εμπιστευτούμε τον άπληστο κι επικίνδυνο γείτονά μας, επειδή η ... εκλεκτή προσκεκλημένη μας έτσι μάς συμβουλεύει; Η εθνική συνείδηση, ο πατριωτισμός και η λαμπρή Ιστορία μας δεν μας το επιτρέπουν! 

   Η εμπειρία, λοιπόν, έχει πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως η αφασία τής Ευρώπης και της Δύσης αποθρασύνει την Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός, άλλωστε, υποδεχόμενος την κ. Μέρκελ, προειδοποίησε τη Γερμανία και τη Δύση πως “η δυτική ψυχραιμία συχνά ενθαρρύνει την τουρκική αυθαιρεσία” · η δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τής υπενθύμισε με νόημα πως “στην Ελλάδα αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι” και περάσαμε “στιγμές δυσκολίας και έντασης”. 

   Το έχουμε τονίσει και άλλοτε: ευτυχώς που η κ. Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί πλέον -επίσημα, τουλάχιστον- πολιτικό παρελθόν για τη Γερμανία και την Ευρώπη · ενώ θα είναι εξίσου ευτυχές αν οι όποιες θέσεις και απόψεις της στο μέλλον δεν θ’ αποτελούν θέσφατα ούτε θα επηρεάζουν την επίσημη πολιτική τής Γερμανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ούτε, βεβαίως, θα δεσμεύουν την Ελλάδα. 

   Το επίσημο, λοιπόν, ταξίδι της στη χώρα μας μπορούσε -και θα έπρεπε- να είχε αποφευχθεί, γιατί ήταν  περιττό !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων