22 Απρ 2021

Η τουρκική ηγεσία βρήκε τον δάσκαλό της

Η Ελλάς απέδειξε πως έχει ατσαλένια πυγμή και δεν αστεΐζεται οσάκις προκαλείται
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.


  Ο Τούρκος πρόεδρος δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να αποδείξει παντού πως είναι ο εαυτός του· μια προσωπικότητα αστάθμητη, ένα άτομο με συνεχείς εναλλαγές στις θέσεις και συμπεριφορές του ανάλογα, κάθε φορά, με τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις, τις προσδοκίες και τα οφέλη που προσδοκά να αποκομίσει σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ελάχιστα μόνο – από τα αναρίθμητα αλλά πολύ πρόσφατα – παραδείγματα αρκούν για να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση αυτή.

  1ον. Στις 13 Απριλίου, την προπαραμονή της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας, απειλούσε πως θα βγάλει και πάλι – τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανά τους στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ μας λοιδορούσε πως δε διαθέτουμε τέτοια πλοία και πως στη δική μας θάλασσα «[…] δεν έχει η Ελλάδα δικαιώματα για έρευνες και γεωτρήσεις […]». Την επόμενη όμως ημέρα 14.04.2021 καλούσε τον κον Δένδια να συναντηθούν οι δυο τους στο Προεδρικό μέγαρο· και όντως συναντήθηκαν.

  2ον. Την ίδια αυτή ημέρα, έκανε βόλτες στο Αιγαίο, έξω από τη Λέσβο το ερευνητικό τους πλοίο «Μπαρμπαρός»! Μία άκρως αήθης ενέργεια της τουρκικής ηγεσίας και της διπλωματίας προς την Ελλάδα και τον επίσημο προσκεκλημένο τους!

  3ον. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, λοιδορούσε και ύβριζε δημόσια τον Πρωθυπουργό μας «[…] εσύ πρώτα να ξέρεις τα όριά σου. […] Εάν δεν ξέρεις τα όριά σου σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι […]»· ενώ εξίσου αήθης είναι η συμπεριφορά του και  σε πλείστους άλλους διεθνείς ηγέτες.

  4ον. Υπενθυμίζουμε εδώ μόνο την τελευταία – άκρως αναιδή – συμπεριφορά που επέδειξε στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν όταν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισκεύθηκαν επίσημα την Άγκυρα στις 6 Απριλίου. Τότε που, ως οικοδεσπότης, ο κος Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό μέγαρο και παρουσία των Μ.Μ.Ε. και των Δημοσιογράφων αρνήθηκε επιδεικτικά να της προσφέρει κάθισμα. Μια άρνηση που συζητήθηκε παγκοσμίως και εξέθεσε πρώτιστα τον ίδιο αλλά και τον κον Μισέλ, ο οποίος ούτε το δικό του κάθισμα της προσέφερε (!) – ήταν ανώτερή του στην Ιεραρχία της Ε.Ε. - αλλά ούτε και διαμαρτυρήθηκε επισήμως όπως ώφειλε να πράξει.

  Παρά ταύτα, ο κος Ερντογάν επιμένει και φιλοδοξεί να καταστήσει την Τουρκία μέλος και ισότιμο εταίρο της Ευρώπης. Αλί όμως στο «σπιτικό» εκείνου που θα τον κάνει μέλος του. Θα του το διαλύσει! Γιατί είναι γνωστή η συμπεριφορά του παγκοσμίως, ως ηγέτη κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, και η διπροσωπία και διγλωσσία του στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ του Μπάιντεν, τη Ρωσία του Πούτιν, την Αίγυπτο του Σίσι και με πλείστους άλλους ηγέτες χωρών της Υφηλίου. Γιατί είναι διεθνής ταραξίας, κακός γείτονας και παγκόσμιος πειρατής όπως τον έχουν χαρακτηρίσει!

  Τελικά όμως ο ίδιος και η Τουρκία τα άκουσαν «χύμα και τσουβαλάτα» από τον Νίκο Δένδια. Τον πρώτο και μόνο ξένο επίσημο προσκεκλημένο που, μέσα στο ίδιο το παλάτι τους στην Άγκυρα, δε μάσησε τα λόγια του και είπε όσα δεν τόλμησαν ποτέ ίσαμε σήμερα να τους πουν Έλληνες ή ξένοι! Τους είπε δημόσια την αλήθεια μπροστά στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Με λεβεντιά και παρρησία εξέφρασε τους μύχιους πόθους των Ελλήνων! Και απάντησε με περίσσιο θάρρος σε κάθε μια από τις θρασύτατες προκλήσεις του συνομιλητή του, που προσπάθησε να αλλοιώσει ακόμη και την ιστορία! Διότι πράγματι προκλήθηκε ο Υπουργός μας όταν ο κος Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε ψευδώς πως υπάρχει «Τουρκική μειονότητα στη Θράκη». Ξεχνά, όμως, σκοπίμως πως είναι Έλληνες Πολίτες, μωαμεθανικού θρησκεύματος, όπως υπερήφανα αυτοπροσδιορίζονται και έτσι τους έχει αναγνωρίσει και η Συνθήκη της Λωζάννης.

  Και επί τη ευκαιρία να του υπενθυμίσουμε – όπως έπραξε και ο Υπουργός μας – πως η Συνθήκη υπεγράφη στην πόλη Λωζάννη της Ελβετίας στις 25 Ιουλίου 1923 – πριν από έναν αιώνα – από τα κράτη Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ελλάδα, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία και Τουρκία· μια συμφωνία που είναι πολύ δύσκολο να τροποποιηθεί για πολλούς λόγους, κυρίως όμως λόγω μη ύπαρξης πλέον της Γιουγκοσλαβίας! Και όλα αυτά οι Τούρκοι ηγήτορες βεβαίως τα γνωρίζουν, όπως επίσης γνωρίζουν ότι η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη Ελληνική και όχι Τουρκική όπως ισχυρίσθηκε παραληρών, ανιστόρητος Τούρκος Υπουργός. Οι γείτονες ενσυνείδητα πλαστογραφούν την ιστορία στην προσπάθειά τους να στρέψουν τη Διεθνή Κοινότητα εναντίον της Ελλάδας!

  Δε θα σκύψουμε, όμως, το κεφάλι, ούτε θα ξεχάσουμε τις 400 υπερπτήσεις στη θάλασσα και τη στεριά όπως επεσήμανε με έμφαση, καταγγέλλοντας συγχρόνως τον Τούρκο ομόλογό του, ο Έλλην Υπουργός. Ναι επιθυμούμε την ειρήνη και την καταλλαγή. Αλλά ειρήνη δε σημαίνουν τα μπαράζ των παραβιάσεων, τα καραβάνια των λαθρομεταναστών από τον Έβρο και το Αιγαίο, ούτε οι εμβολισμοί των σκαφών της ακτοφυλακής μας και οι παράνομες ΝΑVTEX. Δε θα ξεχάσουμε και δε θα συγχωρήσουμε να παραβιάζεται καθημερινά στη χώρα μας, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, η υφαλοκρηπίδα των νησιών μας, η κυριαρχία μας και τα εθνικά μας Δίκαια. ΟΥΤΕ θα συγχωρήσουμε ποτέ τη μετατροπή σε τζαμί του λίκνου της Χριστιανοσύνης και του Παγκόσμιου Πολιτισμού, της Αγια Σοφιάς μας και της Μονής της Χώρας.

                Ποτέ δεν υπήρξαν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ειδυλλιακές· μάλλον το αντίθετο συνέβαινε. Είναι όμως πολλά και επικίνδυνα έως εκρηκτικά τα επεισόδια των Τούρκων εναντίον μας τα τελευταία 20 χρόνια· και οι προοπτικές να λάβουν τέλος είναι δυσοίωνες όσο η αχαλίνωτη έπαρση και οι φαντασιώσεις του κου Ερντογάν – για να καταστήσει την Τουρκία υπερδύναμη στον κόσμο – δεν αναχαιτίζονται από τη Διεθνή Κοινότητα και από την Ε.Ε. και όσο η Ελλάδα επιμένει να τηρεί «τακτική κατευνασμού» και να κρατά «χαμηλά τους τόνους»!

  Γι’ αυτό και οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των κομμάτων και τα σχόλια του τύπου, εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την παλληκαρίσια στάση που κράτησε μέσα στο προεδρικό Μέγαρο της γείτονος ο Νίκος Δένδιας, γιατί τίμησε την αποστολή του και δικαίωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός.

  Αυτή τη γλώσσα τη σκληρή, την ελληνοπρεπή οφείλουμε να ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ οι έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Και αυτήν οφείλουν να υιοθετήσουν τόσο η ακαδημαϊκή και επιστημονική ελίτ όσο και το επιχειρηματικό κατεστημένο της Ελλάδας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις!

  Οφείλει παράλληλα η Κυβέρνηση να θωρακίσει την Ελλάδα. Να ενισχύσει αμελλητί την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των τριών όπλων, με σύγχρονα τελευταίας τεχνολογίας και ύψιστου βεληνεκούς οπλικά συστήματα. Γιατί είναι ορατό και «γυμνοίς όμμασι» ακόμη, πως οι καιροί το επιβάλλουν και οι συνθήκες το απαιτούν!

  Μετά και τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον κον Ερντογάν υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης πλέον των δύο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας. Αν και όταν αυτή πραγματοποιηθεί, ο Πρωθυπουργός ΟΦΕΙΛΕΙ.

α. Να καταστήσει σαφές στον Τούρκο Πρόεδρο, πως ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα της συζήτησης θα αποτελέσει η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και η διευθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

β. Να τον καλέσει να βάλει τέλος στα πολεμικά παραληρήματα των Υπουργών του πως «η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία».

γ. Να του υπενθυμίσει πως η Ελλάδα διαθέτει άτρωτη πυγμή και γερά νεύρα και θα προστατεύσει παντί σθένει την Κυριαρχία και τα Εθνικά της Δίκαια όπου και οσάκις οι συνθήκες το καλούν.

δ. Και ένα τελευταίο που το γνωρίζει καλά ο κος Ερντογάν. Στα χέρια της Ελλάδας βρίσκεται η ενταξιακή πορεία τής Τουρκίας στην Ευρώπη!

  Το μήνυμα λοιπόν που τού έστειλαν οι Έλληνες, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, δια στόματος Ν. Δένδια ήταν δηλωτικό τής αποφασιστικότητάς μας!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων