10 Ιουν 2020

Δυναμική απάντηση στις ιταμές προκλήσεις!

“Si vis pacem, Para bellum” / Εάν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο ]

(Pablius Flavius Vegetius Renatus ~ 4ος ή 5ος μ.Χ. αιώνας)
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.  Οι Έλληνες υπήρξαμε ανέκαθεν και είμαστε από τη φύση και καταβολή μας λαός φιλήσυχος και φιλειρηνικός. Ουδέποτε προκαλέσαμε λαούς φίλιους ή μη, όμορους ή απόμακρους, δε νοσφισθήκαμε αλλότρια εδάφη ούτε μηχανευθήκαμε ποτέ τέχνες δόλιες και ανέντιμες κατ’ ουδενός λαού για να τον εξαπατήσουμε.
  Υπήρξαμε έντιμοι και ειλικρινείς στις μετά των τρίτων σχέσεις μας και σταθεροί στις διεθνείς συνεργασίες και φιλίες μας. Και, βέβαια, δεν επιτρέψαμε ως τώρα -ούτε θα ανεχθούμε ποτέ- οποιανδήποτε πράξη εχθρική, υποσκάπτουσα τα εθνικά μας δίκαια και την κυριαρχία μας ή θέτουσα εν αμφιβόλω τα όσια και ιερά τού γένους των Ελλήνων.

  Η πολιτική, όμως, των ήπιων τόνων και τής καλής γειτονίας, την οποίαν επιδείξαμε διαχρονικά έναντι του οχληρού γείτονά μας, Ερντογάν, ίσως για να μην τον κακοκαρδίσουμε, μόνο την απληστία και το άρρωστο πάθος για τις «Γαλάζιες Πατρίδες» του ικανοποιούσαμε και τις φαντασιώσεις για τον νέο-οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό του υποδαυλίζαμε! Έφθασε, λοιπόν, ο καιρός -έστω και τώρα- να βάλουμε οριστικά τέλος στη λανθασμένη αυτή πολιτική μας.

  Οφείλουμε να επισημάνουμε με τρόπο σαφή και απερίφραστο στο γεράκι τής Τουρκίας πως «φτάνει πια, δεν πάει άλλο»! Η απάντηση της Ελλάδας στη συνεχή αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας μας, στις απειλές και τους εκβιασμούς του και στην εξαγγελθείσα ήδη πρόθεσή του να σφετερισθεί τον υποθαλάσσιο πλούτο μας, πράξη αισχρή και αποτρόπαια, αν την επιχειρήσει, θα είναι άμεση και σκληρή.

  Είναι παρήγορο πως η Ελληνική Κυβέρνηση εξέπεμψε μήνυμα σαφές και προειδοποίησε τον γείτονα, τις μεγάλες δυνάμεις και τα Διεθνή 
fora για την ανυπόκριτη και αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να αντιμετωπίσουμε «πάση δυνάμει» το μείζον αυτό εθνικό μας θέμα! Είναι παρήγορο πως οι στιβαρές κι ακαταπόνητες Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες να υπερασπισθούν την ακεραιότητα και τα δίκαια της Ελλάδας! Η ηγεσία τους, άλλωστε, έστειλε πρόσφατα προς κάθε κατεύθυνση το δικό της ηχηρότατο μήνυμα της πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας, της δεινότητας και αποτελεσματικότητάς τους!
  Ναι, όντως, οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για ΟΛΑ. Η Κυβέρνηση πολύ ορθά επιδιώκει, μέσω της διπλωματίας, να εξασφαλίσει για την Ελλάδα μιαν ενιαία και ισχυρή ευρωπαϊκή στήριξη, γιατί το πρόβλημά μας με τους γείτονες είναι σαφέστατα και πρώτιστα ευρωτουρκικό - και όχι απλά ελληνοτουρκικό- αφού εναντίον της Ε.Ε. επιχειρούν οι Τούρκοι, κάθε φορά που πλήττουν την Ελλάδα, όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε και η ίδια η ηγεσία της κατά την πρόσφατη επίσκεψη – επιθεώρησή της στον Έβρο!

  Με δεδομένες, όμως, τις πρόσφατες εξαγγελίες τής Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελλάδας δηλαδή - και ανεξάρτητα από τις ως τώρα διπλωματικές κινήσεις μας, οι συνθήκες επιβάλλουν:

  1ον. Να υπάρξει στη χώρα μας πνεύμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας! Ένα αρραγές, δηλαδή, πανεθνικό μέτωπο για την αποτροπή τής σχεδιαζόμενης κατάληψης μέρους τής εθνικής μας κυριαρχίας και υφαρπαγής τού υποθαλάσσιου πλούτου μας από τους Τούρκους γείτονες. Οφείλουν ΟΛΟΙ και ομόφωνα οι Βουλευτές όλων των πτερύγων και οι Πολιτικοί Αρχηγοί να λάβουν απόφαση ώστε η ίδια η Βουλή να απευθυνθεί και να ενημερώσει τους Διεθνείς Οργανισμούς -ΟΗΕ, Σ.Α., ΝΑΤΟ, Ε.Ε.- τις μεγάλες δυνάμεις -Αμερική, Ρωσία, Κίνα- φίλιες και συμμάχους Χώρες -Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Συρία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ισπανία κ.τ.λ.- πως δε θα επιτρέψουμε καμία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας, αλλά, αν προκληθούμε, θα εφαρμόσουμε το δίκαιο της 
αυτοπροστασίας μας!

  2ον. Μετά την ιστορικής σημασίας συμφωνία που μόλις χθες υπόγραψαν οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της φίλης και συμμάχου Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο χωρών μας, ΠΡΟΕΧΕΙ πλέον η σύναψη μιας ακόμη συμφωνίας με την Αίγυπτο, άκρως αναγκαίας και για τις δυο χώρες! Συμφωνία που αν τελικά υπογραφεί θα αποτελέσουν, μαζί με την αντίστοιχη Ελληνο-ιταλική, ανάχωμα και θα ακυρώσουν στην πράξη το, ούτως ή άλλως, άκυρο και ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, ενώ θα βάλουν φραγμό στους έκνομους και παράλογους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις του Ερντογάν για ολόκληρη τη Μεσόγειο!

  3ον. Είχαμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στην επιτακτική ανάγκη να καταχωρήσει η χώρα μας αμελητί «τις θαλάσσιες ζώνες μας, να ορίσει τις περιοχές υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που ανήκουν στην Ελλάδα και να καταθέσει στον ΟΗΕ τις σχετικές συντεταγμένες! Ενέργειες, που, ενώ θα έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν, από τότε που, το 1982 υπεγράφη η συνθήκη για το δίκαιο της θαλάσσης, οι ελληνικές κυβερνήσεις ολιγώρησαν». Αυτά σημειώναμε, μεταξύ άλλων, στις 10-12-2019, αλλά και παλαιότερα, σε σχετική αρθρογραφία μας.

  Εν όψει, λοιπόν, των διαφαινόμενων εξελίξεων, διατηρούμε στερρά την πεποίθηση πως οι προδιαληφθείσες προτάσεις μας είναι ικανές να αναχαιτίσουν την ακόρεστη αρπακτικότητα και βουλιμία τού πανούργου γείτονά μας. Για να αντιληφθούν, επιτέλους, τόσο ο ίδιος όσο και οι ανά την Υφήλιο υποστηρικτές του, που το παίζουν συγχρόνως και δικοί μας «φίλοι», πως η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο τουρκικό ούτε μπανανία. Οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να την υπερασπισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε θυσία!

  Γιατί γνωρίζουμε καλά, και αποτελεί αυτό κανόνα και εμπειρία τής ζωής αλλά και πίστη των Ελλήνων, πως «οι νίκες δε χαρίζονται ποτέ και από κανέναν αλλά κατακτώνται μόνο με θυσίες και αίμα» !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων