25 Απρ 2020

Θέλουν κι άλλο αίμα;

Με πόνο και θυσίες θα πληρώσει πάλι ο λαός;
Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης,
Δικηγόρος ε.τ.
   Πρόσωπα – ολετήρες τής Ελλάδας, εφιάλτες από το παρελθόν, εμφανίστηκαν και πάλι στο προσκήνιο μεγαλοβδομαδιάτικα στο κορύφωμα της παγκόσμιας υγειονομικής απειλής και της ανείπωτης δυστυχίας, που μοίρασε και συνεχίζει να σκορπά ο κορονοϊός. Πρόσωπα – μισέλληνες, που, λες και μας οχτρεύονται θανάσιμα, ήλθαν ξανά, για να μας θυμίσουν το ισοπεδωτικό τους πέρασμα από τον τόπο μας και να δολοφονήσουν γι’ άλλη μια φορά, όπως και τότε, τα όνειρα και τις αγωνίες μας για πρόοδο και ανάπτυξη της Χώρας.

   Ο πολύς κύριος Πολ Τόμσεν, γνωστός δυνάστης τής Ελλάδας, ξαναχτύπησε, λίγο πριν αποχαιρετήσει οριστικά την ενεργό υπηρεσία. Με τον σαρδάνιο γέλωτα και το αλλόκοτο ύφος του, που θυμίζει τον ίδιο πάντα εαυτό του, είχε προφητεύσει, λίγες μέρες νωρίτερα, πως η Ελλάδα “θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά από την πανδημία”.

   Είναι ο γνωστός κύριος, που, σε κάθε επίσκεψή του στην Ελλάδα, ως επικεφαλής τού κλιμακίου τού Διεθνούς Ταμείου, απολάμβανε ιδιαίτερων τιμών από την Κυβέρνηση και 24ωρης φύλαξης από διμοιρίες των ΜΑΤ, που τον προστάτευαν νυχθημερόν από τα ξεσπάσματα των αγανακτισμένων!

   Ήταν αυτός, που συμπεριφερόταν στους Υπουργούς των ελληνικών Κυβερνήσεων κατά τρόπο προσβλητικό, αυθάδη και ταπεινωτικό, ενδεικτικό τού αβυσσαλέου μίσους του κατά της Ελλάδας και των εκλεγμένων εκπροσώπων της, αλλά και της οίησης που τού παρείχε η δοτή εξουσία που κατείχε!

   Φαίνεται, όμως, να λησμόνησε ο κύριος αυτός πως, ενώ ο ίδιος είχε παραδεχθεί στην εποχή των μνημονίων ότι “στην περίπτωση της Ελλάδας κάναμε λάθη” -κι εννοούσε λάθη τού Δ.Ν.Τ- δε ζήτησε ΠΟΤΕ ούτε μια συγγνώμη απ’ τους Έλληνες ΟΥΤΕ, βέβαια, αποδέχθηκε τη χαλάρωση κάποιων μέτρων, όπως όφειλε να κάνει!

   Αυτός είναι ο αξιότιμος κύριος Τόμσεν -τιμητής τής Ελλάδας, Χώρας με ιστορία χιλιετιών- που συνεχίζει και σήμερα ακόμη να μας προκαλεί, με τα όσα υπαινίχθηκε για την πορεία τής οικονομίας μας.

   Είναι γνωστές οι αναταράξεις που υφίσταται η παγκόσμια οικονομία, ως αποτέλεσμα της σύγχρονης υγειονομικής “πανούκλας” τού covid-19. Χώρες άλλοτε οικονομικά πανίσχυρες κλονίζονται. Υπερδυνάμεις θέτουν ως πρώτη προτεραιότητά τους την επανεκκίνηση της  οικονομίας τους σε βάρος ακόμη και τής υγείας των λαών τους. Ισχυρές χώρες τής Ευρώπης κι ο Νότος της ολόκληρος ζητούν απεγνωσμένα την έκδοση ευρωομολόγου, για να διασωθούν. Και κινδυνεύει ακόμη κι η συνοχή τής Ένωσης, λόγω άρνησης των βόρειων χωρών της και της Γερμανίας να τους παράσχουν, ως οφείλουν, την οικονομική αλληλεγγύη!

   Αναμφίβολα, λοιπόν, και η ελληνική οικονομία θ’ αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα το 2020 -όπως άλλωστε παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός- με προοπτική, όμως, ανάκαμψής της το 2021. Παραβιάζει λοιπόν, ανοικτές θύρες ο κύριος Τόμσεν, με την ακατάσχετη σε βάρος τής ελληνικής οικονομίας κινδυνολογία του, και άνοιξε την όρεξη στους διεθνείς ιέρακες, που βυσσοδομούν σε βάρος τής Ελλάδας και εποφθαλμιούν τον πλούτο της. Με τον σοφό λαό, όμως, να μας υπενθυμίζει πως “όταν έχουμε τέτοιους φίλους, τύφλα νά ‘χουν οι εχθροί μας”!

   Οι Έλληνες στην πλειονότητά τους έπραξαν το καθήκον τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όσο οι συνθήκες το απαιτούν. Έδωσαν μαθήματα υπευθυνότητας, ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης κι έμειναν πιστοί στις αναλλοίωτες αρχές και αξίες τού πολιτισμού και του ανθρωπισμού που πάντα υπηρετούν! Γι’ αυτό, άλλωστε, έκθαμβοι πολλοί ξένοι φίλοι, ηγέτες και λαοί και ο παγκόσμιος τύπος εκφράζουν δημόσια τον θαυμασμό τους κι απονέμουν επαίνους στον λαό, την Ηγεσία και το σύστημα Υγείας τής Ελλάδας για τα μέχρι τώρα ανέλπιστα, όντως, επιτεύγματά μας.

   Η Κυβέρνηση, λοιπόν, με τη σειρά της οφείλει κι αυτή να πράξει το καθήκον της απέναντι σ’ αυτόν τον υπέροχο αλλά πολύπαθο λαό. Έχει χρέος να διαψεύσει με την πολιτική της τις Κασσάνδρες, που ενυπνιάζονται την κατάρρευση της οικονομίας μας. Να βάλει φρένο στ’ απαράδεκτα σχέδια όσων καραδοκούν νυχθημερόν να διαμελίσουν και διαμερίσουν εαυτοίς τα πλούσια ιμάτια της Ελλάδας και ν’ αφανίσουν καθετί το ελληνικό! Γιατί οι ύαινες αυτές είναι ικανές και θα πειραθούν να εξαφανίσουν και να διαγράψουν την Ελλάδα ακόμη κι απ’ τον παγκόσμιο χάρτη. Και μάλλον έχουν κάνει ήδη την αρχή! Ατυχώς, όμως, γι’ αυτούς, έχουμε αποδείξει άπειρες φορές στο παρελθόν πως, μετά από κάθε κρίση, η Ελλάδα βγαίνει πάντα ισχυρότερη από πριν!

   Οφείλει, ακόμη, η Κυβέρνηση να στηρίξει κι αυτούς που έπληξε ιδιαίτερα η τελευταία κρίση. Να στηρίξει δυναμικά τούς νέους, τον τουρισμό, τους αγρότες, το επιχειρείν και δη τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τα νοικοκυριά, του δανειολήπτες, την πρώτη κατοικία, τους χαμηλόμισθους, τους ανέστιους και τους μικροσυνταξιούχους. Γιατί, μαζί μ’ αυτούς, είναι αυτονόητο πως θα στηριχθεί και η πραγματική οικονομία.

   Η επόμενη μέρα είναι σίγουρο πως θα είναι πολύ δύσκολη για όλους. Κυρίως, όμως, για την ίδια την Κυβέρνηση, η οποία καλείται να κρατήσει ζωντανή την οικονομία μας, σε καθεστώς κοινωνικής γαλήνης και ηρεμίας. Για να μην πληρώσει εντέλει ο λαός με πόνο και με αίμα μία ακόμη, μετά από τα μνημόνια, καταστροφική επέλαση. Αυτήν του κορονοϊού! Άμποτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων