3 Ιαν 2019

Εγκληματικότητα και τρομοκρατία, φονικό δίδυμο κατά τής Δημοκρατίας!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Η τρομοκρατία, φαινόμενο παγκόσμιο, απασχολεί, χρόνια και χρόνια τώρα, κυβερνήσεις, λαούς, υπερδυνάμεις και διεθνείς οργανισμούς ανά την Υφήλιο και, βέβαια, την Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί άπειρες φορές ίσαμε σήμερα με αθώα θύματα Έλληνες και ξένους, την τελευταία, ιδίως, τριακονταετία!

  Η καινούργια γενιά τρομοκρατών στη χώρα μας, το ίδιο σκληρή και αδυσώπητη, ίσως και χειρότερη από τους προκατόχους της, έκανε την εμφάνισή της στην πολύπαθη Αθήνα τις άγιες τούτες μέρες μ’ έναν τρόπο απάνθρωπο και πρωτοφανή, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα –τόπο γενέθλιο της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού!

  Η βδελυρή πράξη των μαθητευόμενων αυτών τρομοκρατών  –να τοποθετήσουν βόμβα σε είσοδο εκκλησίας στον πλέον πολυσύχναστο και πυκνοκατοικημένο δρόμο τού κέντρου τής Αθήνας μέρες γιορτινές, με σκοπό να εκραγεί, όταν ο ναός θα ήταν γεμάτος από κόσμο και μικρά παιδιά, χωρίς να ειδοποιήσουν τις αρχές για την επικείμενη έκρηξή της (!)– καταγράφει γλαφυρά τα θηριώδη ένστικτα, την απόλυτη έλλειψη συνείδησης και τις αιμοσταγείς προθέσεις τους: να προκαλέσουν εκατόμβη ανυποψίαστων θυμάτων. Η φρίκη, δηλαδή, στο απόλυτο μεγαλείο της! Το γεγονός δε ότι δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξή της –πλην δύο ελαφρά τραυματιών– οφείλεται αποκλειστικά στην τύχη και τη Θεία Πρόνοια. Παρ’ όλ’ αυτά ουδόλως αναιρεί το ειδεχθές τής πράξης τους.

  Όμως, στο λυκόφως τού 2018, το πρόβλημα “τρομοκρατία και εγκληματικότητα” στη χώρα μας έχει και συνέχεια. Την ίδια μέρα (27.12.2018) που οι τρομοκράτες άφηναν τη βόμβα στα σκαλιά τής εκκλησίας, ένοπλοι ληστές απήγαγαν στο κέντρο τού Πειραιά γνωστό επιχειρηματία και, σχεδόν κάθε βράδυ, ληστές ανατινάζουν ΑΤΜ των τραπεζών και σπέρνουν τον τρόμο και την καταστροφή σε κάθε πέρασμά τους! Παρά ταύτα, απ’ τους αρμόδιους για την προστασία τού πολίτη Υπουργούς άλλος συνιστούσε πρόσφατα “να δείξουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση” και άλλος, παλαιότερα, καλούσε τούς πολίτες “να κάνουν πως κοιμούνται”! Προφανώς, για να μην τρομάξουν τους ληστές την ώρα που θα έμπαιναν στα σπίτια τους για να τους ληστέψουν!!

  Οι σημερινοί ταγοί μας θα πρέπει, επιτέλους, να σοβαρευθούν. Κάνουν λάθος, αν νομίζουν πως μπορεί να κατευνάσουν την υπερχειλή οργή των πολιτών με τέτοιου είδους συμβουλές! Ο λαός στενάζει από το αίσθημα της ανασφάλειας που τον έχει κυριεύσει. Προκαλεί την οργίλη αντίδρασή του το θέαμα των αδίστακτων συμμοριών αλλοδαπών κακοποιών που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και τα έχουν μετατρέψει σε άβατα, σε χώρους κατασκευής βομβών, ναρκεμπορίου, παρεμπορίου, ληστειών, βιασμών, εκβιασμών και κάθε είδους εγκλημάτων.

  Οργίζονται οι πολίτες με τους σύγχρονους απάχηδες των πόλεων, που πυρπολούν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κάνουν θανατηφόρες επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα και εναντίον των αστυνομικών κι έχουν αποκλείσει συνοικίες τής Αθήνας, με την ανοχή και τη συνενοχή τής ίδιας τής Πολιτείας!

  Προκαλούν, τέλος, το θυμικό των πολιτών και την οργή των συγγενών των θυμάτων τής τρομοκρατίας η ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσουν και η –5η μέσα σ’ έναν χρόνο– άδεια στον αρχιεκτελεστή τής 17Ν, με τη νέα εξαήμερη (άδεια) που του έχουν χορηγήσει!

  Η ελληνική Πολιτεία πρέπει, επιτέλους, να ξυπνήσει, να πιάσει τον σφυγμό τής κοινωνίας, ν’ αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τα οράματα ολόκληρου τού λαού. Των νέων, των μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων, συνταξιούχων, των απόκληρων και των βιούντων στο περιθώριο της ζωής. Η βία, η εγκληματικότητα, η ανομία και η τρομοκρατία πρέπει να παταχθούν και να εκλείψουν, γιατί πλήττουν βαρύτατα τη Δημοκρατία και υποσκάπτουν τα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας. Και κάτι ακόμη:

  Δυο τηλεοπτικά χτυπήματα μέσα σε λίγες μέρες, το πρώτο σε τηλεοπτικό σταθμό και το δεύτερο σε εκκλησία ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, τα χτυπήματα κατά πολιτικών κομμάτων παλαιότερα, εναντίον πρώην Πρωθυπουργού, στις 25.05.2017, και αυτή στο κέντρο τής Αθήνας (!) , χωρίς, ευτυχώς, θανατηφόρο αποτέλεσμα, τα χτυπήματα κατά των ναών τής Θέμιδας  –κατά τής ίδιας, δηλαδή, της Δικαιοσύνης– για να σταματήσουμε εδώ –γιατί οι τρομοεπιθέσεις δεν έχουν τελειωμό– είναι αρκετά, πάρα πολλά, για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία μας!

  Η Κυβέρνηση οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της. Να θωρακίσει από κάθε απειλή την Πολιτεία, την κοινωνία, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Να πατάξει ανελέητα κάθε είδους βία και ανομία κι όλους, όσοι βυσσοδομούν και απεργάζονται το μέλλον τής Πατρίδας. Γιατί, όπως έγραφε, πριν από περίπου 2000 χρόνια, ο Α.Λ. Σενέκας (φιλόσοφος, ποιητής και συγγραφέας), “όποιος δεν προλαμβάνει το έγκλημα, όταν μπορεί, ενθαρρύνει τη διάπραξή του” !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων