11 Σεπ 2018

«ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ»Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


“ Ἐκ τῶν κοινῶν ἐπιμελειῶν ἀπαλλάττου μή πλουσιώτερος ἀλλά ἐνδοξότερος· πολλῶν γάρ χρημάτων κρείττων ὁ παρά τοῦ πλήθους ἔπαινος” ~ Ισοκράτης, Αθηναίος ρήτορας.

  Η χολυγουντιανού τύπου μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, βραδινές μάλιστα ώρες, για να εγκαινιάσει την 83η Δ.Ε.Θ., συνοδευόμενος και από 10 μαύρες λιμουζίνες, καταδεικνυύει την υψιπέτεια του ανδρός αλλά και τον φόβο του να κυκλοφορεί ελεύθερα τη μέρα με τη συνηθισμένη συνοδεία ασφαλείας του σε μια πόλη που έγεμε από αναρίθμητες χιλιάδες διαδηλωτών!

  Συγχρόνως, όμως, προβληματίζει έντονα τους πολίτες η αδυναμία τής Κυβέρνησης Χώρας-Μέλους τής Ευρώπης να εξασφαλίσει στους κατοίκους και τους επικέπτες της την ηρεμία, την απρόσκοπτη διακίνησή τους και την ομαλή λειτουργία τής Εκθέσεως και χρειάσθηκε να μεταφέρει απ’ όλη την Ελλάδα πάνω από 6000 αστυνομικούς! Η Θεσσαλονίκη, έτσι, θύμιζε “φρούριο απροσπέλαστο” με τους χιλιάδες επισκέπτες της να δεινοπαθούν απ’ τις οδομαχίες, τα δακρυγόνα, τα χημικά και τις μολότοφ που αντάλλασσαν επί ώρες μεταξύ τους οι αναρχικοί με την αστυνομία!

  Μεταδόθηκε, ακόμη, απ’ τα ΜΜΕ -και δε διαψεύσθηκε ως τώρα- πως ζητήσαμε τη βοήθεια αλλοδαπών πρακτόρων, για να προσφέρουν προστασία κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, και αυτοί ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αυτό! Και οι πολίτες ερωτούν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό: αληθεύει όντως η πληροφορία αυτή; Και, αν ναι, ποιοι λόγοι μας επέβαλαν να τους προσκαλέσουμε; Μήπως είναι ανεπαρκείς για την παροχή ασφάλειας στη χώρα μας οι δικές μας διωκτικές αρχές; Γιατί, απ’ ό,τι καλά γνωρίζουν οι Έλληνες, οι διωκτικές αρχές μας είναι πανάξιες και επιτυγχάνουν τα αδύνατα, όταν, βέβαια, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι τους αφήνουν απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους! Το αποδεικνύουν συχνά αυτό.

  Το απέδειξε και πάλι προχθές στη Δ.Ε.Θ. μια μικρή ομάδα επιτήδειων αναρριχητών των ΕΚΑΜ, των οποίων και μόνη η θέα, με τις εναέριες ασκήσεις ακριβείας που πραγματοποιούσαν, έκοβε την ανάσα όλων, όσοι τούς παρακολουθούσαν! Αυτοί είναι οι Έλληνες αστυνομικοί με τις ξεχωριστές επιτυχίες κι επιδόσεις τους! Δεν είναι, λοιπόν, τιμητική η πρόσκληση και παρουσία στην Ελλάδα αλλοδαπών πρακτόρων, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί οι δικές μας οι δομές εγγυώνται απόλυτα την προστασία και ασφάλεια του τόπου και των φιλοξενούμενών μας και γιατί, εντέλει, δεν υπήρξαμε ποτέ -και ούτε τώρα είμαστε- μπανανία!

  Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας κατά το τριήμερο της παραμονής τού Πρωθυπουργού στη Συμπρωτεύουσα και η μετατροπή της σε “απόρθητο φρούριο” έπεισαν πλέον τον ίδιον, τους Υπουργούς του και τα συγκυβερνώντα κόμματα πως τα ψέματα κι οι αυταπάτες τους τελείωσαν και ο χρόνος παραμονής τους στην εξουσία έχει πια ημερομηνία λήξης: αυτόν τής διεξαγωγής των εκλογών!

  Το μαρτυρούν, άλλωστε, οι δυναμικές πορείες των διαμαρτυρομένων πολιτών, που κατά χιλιάδες συνέρρευσαν απ’ όλη την Ελλάδα, των ένστολων οργάνων τής τάξης, των συνδικαλιστικών φορέων και των αντιεξουσιαστών αλλά και οι βίαιες επιθέσεις τού Ρουβίκωνα, δηλαδή των ίδιων “των δικών τους των παιδιών”! Και όλοι αυτοί, για πολλοστή φορά, διαδήλωναν σε μιαν οργίλη έκρηξη την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό, την αναξιοπιστία, τα ψέματα και την υποκρισία που τους σερβίρουν και με τα οποία τούς αντιμετωπίζουν καθημερινά και ιταμά ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του!

  Οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων τής Χώρας και της διασποράς, που συγκεντρώθηκαν ξανά στη “Νύμφη τού Θερμαϊκού”, διαδήλωσαν και κατήγγειλαν κι αυτοί με τη σειρά τους, την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας στους Σκοπιανούς και ομόθυμα ζήτησαν και πάλι Δημοψήφισμα για το θέμα αυτό! Όλες αυτές οι οργίλες αντιδράσεις, τα συλλαλητήρια και η σωρευμένη αγανάκτηση λαού και συνδικάτων, οδηγούν πλησίστια και σταθερά την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στο περιθώριο της Πολιτικής και της Ιστορίας.

  Γι’ αυτό κι οι υποσχέσεις για τις δήθεν παροχές και τα μέτρα ελάφρυνσης των φορολογουμένων, που, πάνω στον πανικό που τού προκαλεί η σίγουρη απώλεια της εξουσίας και της “πολυθρόνας” τού Μαξίμου, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., δεν αποτελούν παρά “αριστερές” προεκλογικές “πομφόλυγες”. Ο ίδιος άλλωστε και οι Υπουργοί του, όλοι τους συνυπεύθυνοι για τα χάλια τής Ελλάδας, γνωρίζουν πως θα χάσουν τις εκλογές -όποτε κι αν τις κάνουν- αφού κανείς πια δεν τούς πιστεύει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουν το εύρος τής πολιτικής κατάρρευσής τους!

  Γιατί, κατά τη διάρκεια που ασκούν την εξουσία, αγνόησαν επιδεικτικά και αυτόν, ακόμη, τον πολυσυζητημένο Μακιαβέλι, ο οποίος στο έργο του “Il Principe” (“Ο Ηγεμών”) υποστηρίζει “το πόσο είναι αξιέπαινος ένας ηγεμόνας να κρατά τον λόγο του και να ζει με ακεραιότητα κι όχι με δόλο ο καθένας το καταλαβαίνει”(!), ενώ λησμόνησαν και τη σοφή παραίνεση του Πλάτωνα (επιφανούς Αθηναίου φιλοσόφου) “ου το ίδιον αλλά το κοινόν ανάγκη μέλειν”! (Πλάτωνος Νόμοι Θ. 8754)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων