20 Φεβ 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ!Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ.


  Η επίσκεψη στη χώρα μας, τον Δεκέμβρη του 2017, του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μάλλον τραυμάτισε παρά βελτίωσε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως είχαμε επισημάνει από τότε, αλλά και προγενέστερα, το 2010 κατά την τότε επίσκεψή του ως Πρωθυπουργού.

  Η προσχεδιασμένη εμβολή στα ΙΜΙΑ, πριν από λίγες μέρες, του σύγχρονου πλοίου του Λιμενικού μας απ’ την τουρκική ακταιωρό, οι καθημερινές παραβιάσεις τού εναέριου χώρου μας και οι πειρατικές κινήσεις της Τουρκίας, της υποτιθέμενης αυτής φίλης χώρας, που παρεμπόδιζαν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούν τα πιο πρόσφατα και απτά περιστατικά βάναυσης πρόκλησης εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, κοινών εταίρων της στο ΝΑΤΟ!

  Περιστατικά που αποδεικνύουν από μόνα τους πως ο Τούρκος «Σουλτάνος» δεν υπολογίζει τίποτα. Συμπεριφέρεται ως αλαζών, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αδιαφορεί για το γεγονός πως το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συνθήκες και καταργεί από μόνος του ΚΑΙ τις διεθνείς συνθήκες!! Οι Τούρκοι ηγέτες, δυστυχώς, είναι μπαμπέσηδες, κάνουν ό,τι θέλουν, φίλοι δεν πιάνονται παρά μόνον αν είναι κάτι να πάρουν ή ν’ αρπάξουν, και λογαριασμό δε δίνουν ποτέ και σε κανέναν!

  Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλά προβλήματα στη χώρα του. Βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο γι’ αυτό και τά ‘χει βάλει με τους πάντες! Κυνηγά μανιωδώς τους «Γκιουλενιστές» και βλέπει φαντάσματα παντού, εντός κι εκτός Τουρκίας. Έχει φυλακίσει τον τελευταίο χρόνο πάνω από 150.000(!) «αντιφρονούντες» δικηγόρους, δικαστές, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς, δημόσιους λειτουργούς και δημοσιογράφους, και,  με πρόσχημα δήθεν το πραξικόπημα, θέλει να ελέγχει τα πάντα, και όλες τις εξουσίες, στην Τουρκία!

  Κήρυξε τον πόλεμο κατά των Κούρδων στο Αφρίν με πολλές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό του. Έχει ανοίξει λογαριασμούς και στα 4 σημεία τού ορίζοντα! Με τους Αμερικανούς και τον Τράμπ, την ΕΕ, τους Γερμανούς, τους Ρώσους και τον Πούτιν λίγο καιρό πριν, τους Ολλανδούς, τη Συρία, την Κύπρο, της οποίας τα πετρέλαια εποφθαλμιά, και με την Ελλάδα απ’ τα παλιά, ενώ προχθές για πρώτη φορά, θυμήθηκε πως τα ΙΜΙΑ είναι ΔΗΘΕΝ Τούρκικο νησί!! Και ακόμη διεκδικεί κι ολόκληρο το Αιγαίο!! Κάνει, όμως, τον λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί τα ΙΜΙΑ ήταν, είναι και θα παραμείνουν εσαεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ, είτε το θέλει είτε  όχι, όσο για το Αιγαίο, ας κοπιάσει να το πάρει!!

  Ο Τούρκος Πρόεδρος με αυτά που κάνει ξεπέρασε κάθε θεμιτό και νόμιμο και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα τόσο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στην προσπάθειά του αυτή διευκολύνεται από την ευθεία ρήξη του με τη Δύση και ιδίως με την επιδείνωση των σχέσεων Αμερικής – Τουρκίας, αποτέλεσμα και πάλι αποκλειστικά δικής του ευθύνης.

  Η αμφισβήτηση, όμως, της ελληνικότητας των ΙΜΙΩΝ και άλλων νησιών και εδαφών μας, των ίδιων, δηλαδή, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, από τη γείτονα, οι συνεχείς προκλήσεις και οι πολεμοχαρείς δηλώσεις τού Ταγίπ Ερντογάν και των αξιωματούχων της Τουρκίας δημιουργούν κλίμα πολεμικό στο εσωτερικό της Χώρας, γι’ αυτό και επιβάλλεται να καταβληθεί προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

  Οφείλουν η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση σύσσωμη, και όχι μόνο η Αξιωματική και ο Αρχηγός της, να ενημερώσουν επίσημα τους εταίρους και συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς για τις ιταμές προκλήσεις των γειτόνων και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος μας, ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και σταθερότητα σε μιαν άκρως ευαίσθητη περιοχή που αποτελεί σημείο συνάντησης τριών Ηπείρων!

  Υποχρεούται η Ευρώπη να υπερασπισθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει – πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά και άλλα – την Ελλάδα από τις ανιστόρητες προκλήσεις και τις αρπακτικές διαθέσεις των γειτόνων μας. Έχει χρέος ζωτικό να προσγειώσει τον υψιπέτη Ερντογάν και να τον καλέσει να παύσει ν’ αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου –κρατών μελών της Ένωσης– αν επιθυμεί να ενταχθεί η χώρα του, εν καιρώ, στη μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή οικογένεια. Διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ οι Τούρκοι να γίνουν Ευρωπαίοι!

  Αν, αντίθετα, η Ε.Ε. αδιαφορήσει ή το παίξει Πόντιος Πιλάτος – όπως κάποιοι φίλοι μας στο παρελθόν και πρόσφατα – και εγκαταλείψει τα δυο αυτά κράτη – μέλη της στις αρπακτικές ορέξεις και επεκτατικές προθέσεις των άσπονδων γειτόνων μας, είναι σίγουρο πως θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή και το ίδιο της το μέλλον!

  Γιατί –όπως προκύπτει και απ’ το προοίμιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος– η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών της Ένωσης αποτελούσε το κύριο μεν όραμα και κύρια βούληση των ιδρυτών της, το σοβαρό, όμως, κίνητρο και των κρατών που την απαρτίζουν!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων