2 Οκτ 2017

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Πριν από λίγες μέρες μια ευχάριστη έκπληξη ανέμενε στο γραφείο του τον γράφοντα, όταν έλαβε το εκλεκτό βιβλίο που συνέγραψε ο εξαίρετος κληρικός, σεβαστός καθηγητής του γράφοντος  στο γυμνάσιο και  ειλικρινής κι εκλεκτός φίλος του, Αρχιμανδρίτης  Ιγνάτιος Χατζηνικολάου. Ένα ακόμη ξεχωριστό βιβλίο τού σεμνού και χαρισματικού αυτού λευίτη με τον πρωτότυπο τίτλο «ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΝ».

  Πρωτοτυπεί πάντα ο Πατήρ Ιγνάτιος. Πρωτοτύπησε και πάλι τόσο με το περιεχόμενο όσο και με τον ευρηματικό τίτλο τού τελευταίου αυτού, 27ου κατά σειρά (!) βιβλίου του. Είναι ένα πολύ χρήσιμο πόνημα, που βοηθά και οδηγεί όλους εμάς, μαζί και τον χριστεπώνυμο αναγνώστη, τον ερευνητή και τον κάθε ενδιαφερόμενο, να γνωρίσουμε την ύπαρξη των Αγίων που είτε μάς είναι τελείως άγνωστοι ή λιγότερο  γνωστοί, να τους μάθουμε και να μιμηθούμε τους βίους, τα μαρτύρια και το εορτολόγιό τους και να τους γνωρίσουμε αντίστοιχα και στους υπόλοιπους πιστούς που αγνοούν την ύπαρξη και τις γιορτές αυτών των Αγίων που φέρουν τ’ όνομά τους. Γιατί οι Άγιοι δεν είναι μόνον οι ολίγοι, που αναγράφονται στο εν χρήσει ημερολόγιο και τα κυκλοφορούντα εορτολόγια.

  Μας παρέδωσε, δηλαδή, ο ταλαντούχος συγγραφέας για χρήση κι ενημέρωση κάθε αναγνώστη ένα ολοκληρωμένο, χρηστικό και αναγκαίο βιβλίο, για να γνωρίζουμε πότε γιορτάζουν οι ομόθρησκοί μας, οι γνωστοί, οι φίλοι, οι γείτονες, οι συγγενείς κι οι συνεργάτες μας, εντόπιοι και μη, και ν’  απευθύνουμε έγκαιρα τις οφειλόμενες σε αυτούς ευχές, κατά τα ειωθότα.

  Στον χαρισματικό και πολυγραφότατο συγγραφέα, Πατέρα Ιγνάτιο Χατζηνικολάου, αξίζουν πολλά θερμά «εύγε» και έπαινοι  για τον ζήλο, την υπομονή, την επιμονή και το κουράγιο του στη συγγραφή τού ξεχωριστού αυτού πονήματος, το οποίο, όπως κι ο ίδιος εκμυστερεύεται στον πρόλογό του, είναι «γραμμένο με πολλή αγάπη και με αρκετό κόπο και αλίευση στο πέλαγος και στο νέφος των Αγίων». Συνιστούμε  δε ανεπιφύλακτα στους φίλους αναγνώστες του να το έχουν πάντα κοντά τους στο γραφείο τους για  –αναδίφηση  και μελέτη και όχι απλά ταξινομημένο στη βιβλιοθήκη τους. Γιατί πολλά έχουμε να μάθουμε και να διδαχθούμε απ’ αυτό και, διότι,  όπως, ο ίδιος και πάλι, αναφέρει στον επίλογό του, το βιβλίο αυτό αποτελεί «Έναν παράδεισο με άνθη αγίων. Ένα καταφύγιο βιώσεως Χριστού και μονοπάτι σωτηρίας».

  Ευχόμαστε από μέσης καρδίας στον αειθαλή και ακάματο συγγραφέα, Πατέρα Ιγνάτιο Χατζηνικολάου, να είναι «καλοτάξιδο» και τούτο το βιβλίο «ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΝ», όπως, άλλωστε, υπήρξαν και τα λοιπά εξαιρετικά πονήματά του, να έχει πάντα σιδηρά υγεία και καλή συνέχεια στη δημιουργική πορεία του, ο δε πανάγαθος Θεός να ευλογεί και να καθαγιάζει στο διηνεκές παν δημιούργημά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων