24 Ιουλ 2017

Γιατί Ντρέπομαι για την Πατρίδα μου


Απόστολος Τ. Ράντσιος

  Την Πατρίδα μου την αγαπώ. ΄Ετσι έμαθα από μικρό παιδί. Την έχω υπηρετήσει διά βίου σε πολλούς τομείς πιστεύω ευόρκως. Όμως με κάνει και ντρέπομαι. Ντρέπομαι γιατί την αγαπώ και με πληγώνει. Δεν την θέλω έτσι. Τη θέλω να με κάνει περήφανο.

  Αυτά σκέφτομαι αυτές τις μέρες, που η αδελφή της Ελληνικής η Κυπριακή Δημοκρατία, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις τουρκικές απειλές, προχωρεί στην πράξη για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην ΑΟΖ που της αναλογεί. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Δημοκρατία εκλιπαρεί ζητιανεύοντας νέα δάνεια για να εξοφληθούν παλαιότερα.

  Και δεν είναι μόνον αυτό. Όταν ο άξιος της πατρίδας αείμνηστος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος ζήτησε από την Ελλάδα την από κοινού ανακήρυξη των ΑΟΖ των δύο χωρών, τα γιουσουφάκια της Αθήνας αρνήθηκαν. Τρόμαξαν στην αναμενόμενη αρνητική στάση της Τουρκίας και το casus belli *. Αυτό απειλεί να ενεργοποιήσει η Τουρκία αν η Ελλάδα κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων της στον προσδιορισμό των θαλάσσιων συνόρων της (ναι κ. πρωθυπουργέ, υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Και πέρα απ΄ αυτά σύστησαν στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν προχωρήσει μόνη της στην ανακήρυξη της ΑΟΖ της να την περιορίσει έτσι που να μην τίθεται ζήτημα για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σχετικά με το Καστελόριζο. Με άλλα λόγια εμάς μη μας μπλέκεται με τις αποκοτιές σας, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.!!! Τούτο γιατί στο Καστελόριζο οι δύο ΑΟΖ, Ελλάδας και Κύπρου, εφαπτόμενες αποκλείουν την ΑΟΖ της Τουρκίας από του να συνορεύει με εκείνην της Αιγύπτου, εξασφαλίζοντας έτσι σημαντική θαλάσσια περιοχή για λογαριασμό της.

  Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν κιότεψε και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα εκείνων των αποφάσεων που είναι πηγή περηφάνειας για εκείνην και ντροπής για την Ελληνική.

  * Παρεμπιπτόντως. Για αυτό το casus belli ουδέποτε υπήρξε κάποια αντίδραση από Ελληνικής πλευράς, όπως γνωστοποίηση της απειλής και κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, αναφορά στους διεθνείς οργανισμούς ασφάλειας. Ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ, ούτε πολύ περισσότερο στον ΟΗΕ. Απλώς, ως μη όφειλε, αφέθηκε να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη, ναρκώνοντας τα αντανακλαστικά ασφάλειας της χώρας. Μόνο μερικοί ΄Ελληνες πολιτικοί το επικαλούνται όταν τους βολεύει για να δικαιολογούν, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, την τεμπελιά και τα φοβικά τους σύνδρομα. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων