27 Ιαν 2017

ΧΑΙΡΕ ΗΛΙΕ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Η Δικαιοσύνη υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι το προπύργιο της Δημοκρατίας και η ασφαλής καταφυγή των αδικουμένων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή προέλευσης.

  Οι Αρεοπαγίτες μας εμφορούμενοι από τη δημοκρατική συνείδηση και τις ακατάλυτες αρχές και αξίες του πολιτισμού του ουμανισμού και της αλληλεγγύης, προς κάθε διωκόμενο, απέρριψαν, όπως είχαν πράξει νωρίτερα και οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών, το αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

  Οι Έλληνες δικαστές με την απόφασή τους αυτή επιβεβαίωσαν την ανεπηρέαστη κρίση και ανεξαρτησία τους, τίμησαν την αποστολή τους και στάθηκαν πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου. Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη νίκη της Δικαιοσύνης, είναι συγχρόνως τιμή και νίκη της ίδιας της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί γνώριζαν πως αν επέτρεπαν την έκδοση των εκζητουμένων, δε θα τύγχαναν δίκαιης δίκης στην πατρίδα τους, θα καταρρακώνονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και θα τους ανέμεναν φρικώδεις και ανηλεείς βασανισμοί.

  Ένα μεγάλο εύγε αρμόζει στους Έλληνες δικαστές γιατί και στην περίπτωση των εκζητουμένων κράτησαν ψηλά τον «νοητό ήλιο της Δικαιοσύνης» και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και παρέδωκαν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο μαθήματα νομικού πολιτισμού και ανθρωπιάς!

  Σε ότι αφορά την απαράδεκτη και ιταμή αντίδραση και τις απειλές της γείτονος Τουρκίας εναντίον της χώρας μας και της Δικαιοσύνης –για την απόρριψη του αιτήματος της έκδοσης– καλό θα είναι να ενθυμείται πως η Ελλάδα είναι χώρα Δημοκρατική και ανεξάρτητη και όχι υποτελής της. Μια χώρα που τιμά και σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, των λοιπών ανεξαρτήτων αρχών και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν ποδηγετείται, δεν απειλεί αλλά ούτε και δέχεται απειλές από κανέναν.

  ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων