1 Σεπ 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΟΣΚΩΤΑ


  Η απόφαση της Κυβέρνησης να αναθέσει στο Γιάννη Μαντζουράνη καθήκοντα Νομικού Συμβούλου του Δημοσίου για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, μας γυρίζει πίσω στην εποχή του Σκανδάλου Κοσκωτά.

  Την περίοδο εκείνη ο Γ. Μαντζουράνης ήταν Συνήγορος του Κοσκωτά και διαμεσολαβητής  για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Α. Κουτσόγιωργα έναντι αμοιβής 2.000.000$.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γ. Μαντζουράνης δεν ήταν απλά μόνο ένας Δικηγόρος, αλλά υπήρξε κορυφαίος πολιτικός παράγοντας, αφού επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ διετέλεσε Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, Γ.Γ. του Υπουργείου Προεδρίας και Σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Αντί όμως να αποτρέψει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης από το ατόπημα αυτό, δηλαδή του χρηματισμού για νομοθετική ρύθμιση ευνοϊκή για τον Κοσκωτά –σκανδάλου που συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας– προθύμως προσέφερε τις υπηρεσίες του και μάλιστα φροντίζοντας ο ίδιος να γίνει η χορήγηση των «αργυρίων» στον Κουτσόγιωργα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.

  Μετά από όλα αυτά εύλογα ανακύπτει το ερώτημα: «Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής, στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής όταν η Κυβέρνηση, προσλαμβάνει Συμβούλους με βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν και  η αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις σιωπούν;».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων