26 Σεπ 2016

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΜιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Τον τελευταίο χρόνο τα κατάφερε η Χώρα μας να κατακτήσει άλλη μια, στις τόσες άλλες, δραματικά αρνητική πρωτιά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ η Ελλάδα είναι η μοναδική μεταξύ των κρατών-μελών του που το έτος 2015 επέβαλε αυξήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων και επαγγελματιών –κάτι που άλλως τε συνεχίζει να πράττει μέχρι και σήμερα– τη στιγμή που όλες οι άλλες χώρες-μέλη του Διεθνούς αυτού Οργανισμού ακόμη και αυτές που βρίσκονται σε κρίση όπως οι Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α.  προχώρησαν στη δραστική μείωσή τους!

  Σε μια Ελλάδα στην οποία η ανεργία καλπάζει αλματωδώς με τους νέους, αλλά και τους μεσήλικες, να ξενιτεύονται για να επιβιώσουν και χιλιάδες σπιτικά να ερημώνουν, με επιχειρήσεις άλλοτε κολοσσούς – στυλοβάτες της οικονομίας μας να κλείνουν η μια μετά την άλλη και να αφήνουν πίσω τους στρατιές απελπισμένων άνεργων, με τις τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν διαρκώς και τους πολίτες να συνθλίβονται απ τη σκληρή καθημερινότητά τους, εμείς δυστυχώς κάνομε άλματα προς τα πίσω. Γιατί με τα δρακόντεια μέτρα φορολόγησης που ο Πρωθυπουργός και τα Οικονομικά σαΐνια της Κυβέρνησης επιβάλλουν κατά δικαίων και αδίκων διαρκώς, οι ξένοι μεν, που θα επιθυμούσαν, αποθαρρύνονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, οι Έλληνες δε επιχειρηματίες μετακομίζουν άρον-άρον στις γείτονες χώρες Βουλγαρία, Σκόπια κ.α. με καθεστώς ελάχιστης φορολόγησης. Έτσι όμως πλήττονται καίρια η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη της χώρας. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αυτάρεσκα, όπου βρεθεί, ισχυρίζεται πως ήδη έχομε μπει σε τροχιά ανάκαμψης!

  Την τραγική όμως πορεία της Ελλάδας και της Εθνικής Οικονομίας καταγράφουν γλαφυρά οι συνεχείς δημοσκοπήσεις οι οποίες προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα τον ίδιο και την Κυβέρνησή του και προοιωνίζονται το αναπόδραστο πολιτικό τους τέλος. Γιατί ο λαός μπορεί κάποτε να αργεί όμως δε λησμονεί, και θα τιμωρήσει αμείλικτα τους ολετήρες της ζωής και των ελπίδων αυτού και των παιδιών του.

  Τα ψέματα τελείωσαν για τον Αλέξη Τσίπρα και την ετερόκλητη Κυβέρνηση της «πρώτη φορά» Αριστεράς και των ΑΝΕΛ που ρήμαξαν τη χώρα, διέλυσαν τον Οικονομικό και Κοινωνικό Ιστό της και έκαναν τους Έλληνες να βλέπουν εφιάλτες στον ύπνο και τον ξύπνιο τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων