24 Αυγ 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! (ΡΙΟ 2016)Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας τελείωσαν και ανήκουν πια στο παρελθόν. Παρά τα όποια προβλήματα υποδομών και άλλα που εμφανίσθηκαν στη διάρκειά τους, οι αγώνες αυτοί έγραψαν ιστορία. Για τον παγκόσμιο και τον Ελληνικό αθλητισμό. Ο κόσμος θαύμασε τις γνωστές παγκόσμιες μορφές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, χειροκρότησε όμως και απόλαυσε και τη νέα γενιά αξιόλογων Ολυμπιονικών, αλλοδαπών και Ελλήνων.

  Ο ελληνικός λαός ξέχασε για λίγο την κρίση και τα προβλήματά του για να μεθέξει στη μαγεία που εκπέμπουν παγκόσμια οι Ολυμπιακοί αγώνες και να απολαύσει τον πλούτο των χρωμάτων, των συναισθημάτων, της ευγενούς άμιλλας, των επιδόσεων και των μεταλλίων που κατακτούσαν οι Ολυμπιονίκες. Σε ό,τι αφορά εμάς τους Έλληνες, οι πρωταθλητές μας, μας έκαναν και  πάλι υπερήφανους και τίμησαν τη χώρα. Με την ευγενή άμιλλα, το ασύγκριτο αθλητικό ήθος και ύφος τους, τις άριστες επιδόσεις και την πλούσια συλλογή των μεταλλίων που πέτυχαν και σ’ αυτή την Ολυμπιάδα! Τα έξι Ολυμπιακά μετάλλια που μας χάρισαν, είναι αποτέλεσμα του ηρωϊσμού, της θέλησης και της πίστης στην αποστολή τους για τον ύψιστο αγώνα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού
.
  Είναι πραγματικοί ήρωες οι πρωταθλητές και οι Ολυμπιονίκες μας για τις νίκες που κάθε φορά επιτυγχάνουν. Γιατί, στην πλειονότητά τους, προπονούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Γιατί οι αθλητικές υποδομές στη χώρα μας, αλλού είναι υποτυπώδεις, αλλού εντελώς ανύπαρκτες ή τελείως ακατάλληλες! Γιατί προπονούνται στις αλάνες, στα χαλάσματα και τα παραπήγματα. Γιατί μερικοί στερούνται ακόμη και προπονητών ή και των αναγκαίων υλικών και λοιπών μέσων προπόνησης. Με την πολιτεία απούσα και, ως συνήθως, αδιάφορη στην ικανοποίηση και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών τους! Τη στιγμή μάλιστα που οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μας και οι υποδομές σ’ ολόκληρη τη χώρα, αξίας αρκετών δις ευρώ, έχουν εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και στο έλεος και τη βουλιμία των αρπακτικών και των παντός είδους τρωκτικών!!!

  Οι αθλητές μας όμως, ξεπερνώντας κάθε  εμπόδιο –ακόμη και τις ίδιες τους τις δυνάμεις–  πετυχαίνουν κάθε φορά τα ακατόρθωτα. Πρωτιές και Ολυμπιακά μετάλλια, με τη γαλανόλευκη και τον Εθνικό μας Ύμνο να ξεσηκώνουν τα πλήθη και να δημιουργούν παραλήρημα ενθουσιασμού σ’ ολόκληρη τη χώρα και τον, όπου γης, Ελληνισμό! Γι’ αυτό και τα μετάλλια αυτά που κατακτούν, τους προσδίδουν το μεγαλείο και την αίγλη  ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ  ΗΡΩΩΝ  και όχι μόνο Ολυμπιονικών!

  Η επίσημη Πολιτεία, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός οφείλουν, επιτέλους, να αποδώσουν έμπρακτα τις οφειλόμενες τιμές στους Ολυμπιονίκες και τους Πρωταθλητές μας. Να σκύψουν πάνω στα λιμνάζοντα, επί δεκαετίες τώρα, προβλήματα των ιδίων και γενικότερα του αθλητισμού μας και να οικοδομήσουμε τα θεμέλια του πρωταθλητισμού σε μια χώρα κοιτίδα του παγκόσμιου Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και που η ίδια μεταλαμπάδευσε την ιδέα του Ολυμπισμού, του ευ αγωνίζεσθαι κα του Ανθρωπισμού σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Είναι χρέος τιμής της κρατούσας πολιτείας προς την αθλητική της Ιστορία, κυρίως όμως προς τις επόμενες γενιές, η δημιουργία των ελλειπουσών υποδομών και η αξιοποίηση των υπαρχουσών, αν επιθυμούμε να χειροκροτούμε και στο μέλλον Έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και να παιανίζει ο Εθνικός μας Ύμνος στα στάδια όλου του κόσμου. Γιατί σίγουρα οι τιμές δεν αποδίδονται με τις τηλεοπτικές φιέστες, τα χαμόγελα και τις χειραψίες των Πολιτικών με τους πρωταθλητές μας, για να εξασφαλίσουν λίγη από τη δόξα και τη λαοφιλία τους.

  Οι Έλληνες ανυπόκριτα εκφράζουμε το θαυμασμό και την εκτίμησή μας στους ήρωες πρωταθλητές και τους Ολυμπιονίκες μας, γιατί δόξασαν και τίμησαν την πατρίδα μας. Γιατί σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη, την ανέβασαν πολύ ψηλά και την κατέστησαν σοβαρή και σεβαστή μεταξύ των ισχυρών αθλητικών δυνάμεων.

  Μπράβο, παιδιά, είστε σπουδαίοι. Κάνατε περήφανη και κράτιστη τη χώρα σας!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων