5 Ιουλ 2016

99 χρόνια ταπείνωσης

Γεώργιος Σελλιανάκης του Βαρδή
π. Γενικός Γραμματέας Υπ. Γεωργίας


  Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου  με τίτλο «Θλίβομαι», επανέρχομαι αυτή τη φορά με το ερώτημα:  «Ποιος Έλληνας αποδέχεται να πληρώνει χρέη των κυβερνήσεων του για 99 χρόνια;»

  Αναπολόγητα, ασχολίαστα και αδιαμαρτύρητα για δάνεια των κυβερνήσεων του, χωρίς να έχουν αποδοθεί ευθύνες στις κυβερνήσεις που τα πήραν: (α) για την αναγκαιότητα ή μη των τόσο μεγάλων χρηματικών δανείων (που αύξαναν διαρκώς το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος), (β) για τον τρόπο που τα επένδυσαν, (γ) για τους λόγους που δεν τα επέστρεψαν και αλληλοδιάδοχα τα αναγνώριζαν, αντί να προγραμμάτιζαν υπεύθυνα και απολογιστικά την εξόφλησή τους μέσα από τον ετήσιο προϋπολογισμό του κράτους.

  Πολιτικοί και πολιτευόμενοι που ανήκουν στα σημερινά κόμματα και συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε το σχετικό νόμο ή αρθρογραφούσαν και στήριζαν την ψήφισή του, ξέχασαν τους εκτός βουλής ισχυρισμούς τους ότι οι αντίπαλοί τους  (τους οποίους φωτογράφιζαν ή κατονόμαζαν επώνυμα) βρίσκονται σε λίστες τραπεζών ή offshore  εταιρειών, διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία απέκτησαν από θέσεις ή από τις συναλλαγές τους με το κράτος.

  Η Βουλή, όπως όλοι γνωρίζουμε, πάντα ψήφιζε νόμους για να εισπράττουν οι κρατικοί υπάλληλοι από τους  Έλληνες πολίτες οφειλόμενα δάνεια, για να τα αποδώσει η κυβέρνησή στους δανειστές της με προκαθορισμένη πάγια διαδικασία. Σε αυτήν την περίπτωση η είσπραξη των οφειλόμενων θα γίνει εκβιαστικά από τους δανειστές μας, με διαδικασία που θα εφαρμόζει και θα ελέγχει η αλληλέγγυα για τα οικονομικά μας ΕΕ, με την απειλή του κόφτη (χωρίς έγκριση της ελληνικής βουλής)  που θα βρίσκεται στην ζωή όσων υπάρχουν σήμερα και όσων Ελλήνων θα γεννηθούν τα επόμενα 99 χρόνια!

  Ε λοιπόν, φίλε Έλληνα αναγνώστη, νομίζω ότι δικαιούμαι να ζητήσω τον προβληματισμό και την δική σου γνώμη για όσα τώρα και προηγούμενα έγραψα για τη μεγάλη αυτή εθνική μας ταπείνωση!


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ. Σελλιανάκη, φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια. Η απόδοση ευθυνών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αυτοκριτική και αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Τα 99 χρόνια αποτελούν βασική εκτίμηση των δανειστών ότι δεν πρόκειται να ανακάμψουμε στο άμεσο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων