6 Ιουν 2016

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ;


Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»

  Η Ελλάδα καθημερινά καταγράφει τις πληγές της. Δεν πρόφθασε καλά-καλά να έλθει ο Ιούνιος και επιχειρήσεις, στο παρελθόν ακμάζουσες και ανθοφορούσες, βάρεσαν φαλιμέντο. Το πολυτελές ATHENS LEDRA, στην  Αττική, καμάρι άλλοτε της ξενοδοχειακής ελίτ της χώρας μας και η ΠΥΡΣΟΣ Σεκιούριτυ, επιχείρηση κάποτε θαλερά κι ακμαία, κατέβασαν κι οι δυο ρολά η μια μετά την άλλη! Μέσα σε δύο μέρες περίπου χίλιοι εργαζόμενοι σ’ αυτές έχασαν τις δουλειές τους, και πολλών μηνών μισθούς που τους οφείλονταν, και προστέθηκαν με τις οικογένειές τους στην αλυσίδα των εκατομμυρίων Ελλήνων που φτωχοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια!

  Η δημόσια Υγεία νοσεί βαρύτατα αν και διαθέτομε, σε πλήρη επάρκεια, εξειδικευμένο και άριστο ιατρικό και στελεχικό δυναμικό μεγάλο μέρος όμως του οποίου μεταναστεύει διαρκώς σε άλλες χώρες, όπου και διαπρέπει. Ολόκληρες μονάδες νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού ή υλικοτεχνικών υποδομών ακόμη και των πλέον βασικών, ή μη αποκαθιστάμενων βλαβών με άμεσο τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Ενώ, όχι σπάνια, ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι ακόμη και στους δρόμους λόγω ανυπαρξίας ασθενοφόρων ή οδηγών να τα κινήσουν. Γιατροί  και νοσηλευτές ανά την Ελλάδα, οργίλοι καταγγέλλουν την πλήρη Κυβερνητική αναλγησία και την ολοσχερή εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας στην τύχη της και τον αλτρουϊσμό του προσωπικού της!

  Πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν χάσει τον ύπνο τους, τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την κοινοποίηση από  τις Εφορίες κατασχετηρίων της περιουσίας τους, που απειλείται πλέον άμεσα με πλειστηριασμούς, λόγω των ληξιπρόθεσμων δανείων τους! Ενώ ακολουθούν απ αυτό το μήνα κι ύστερα, εκτός απ τις τεράστιες αυξήσεις λόγω ΦΠΑ στα είδη διατροφής, ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ. Η καθημερινότητα του πολίτη γίνεται δυστυχώς κάθε μέρα τραγικότερη και έπονται χειρότερα!

  Δεν είναι λοιπόν τυχαία η έκρηξη οργής των αγαναχτισμένων πολιτών και ο άγριος προπηλακισμός υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλη την Επικράτεια όταν και όπου τολμήσουν να εμφανισθούν ακόμη και στις εκλογικές τους περιφέρειες!

  Ο λαός στις δυο τελευταίες εκλογές επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα να τον κυβερνήσει γιατί πίστεψε στις δεσμεύσεις, που δημόσια ανέλαβε, να σχίσει τα μνημόνια, να σταθεί δίπλα στους πολίτες, να πατάξει τη διαφθορά και να φέρει ξανά την ανάπτυξη στη Χώρα. Αισθάνθηκε όμως προδομένος και εγκαταλειμμένος, γιατί ο Πρωθυπουργός ξέχασε τις δεσμεύσεις του και έγινε πιο συστημικός  κι από τους πιστωτές μας! Γιατί ξεπούλησε την Ελλάδα για τα επόμενα εκατό χρόνια. Γιατί μετέτρεψε τη χώρα σε κέντρο υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών και υποβάθμισε τραγικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και στο τέλος ψήφισε και το νόμο που επέτρεπε στους πολιτικούς την ίδρυση offshore εταιρειών, άσχετα αν μετά τον πήρε άρον-άρον πίσω αφού του τα έσουραν άγρια πολίτες και πολιτικοί αλλά και έντυπα του δικού του χώρου!

  Ο κύριος Πρωθυπουργός φαίνεται πως ζήλωσε τη δόξα του Νικολά Μαδούρο και φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Δε ρώτησε όμως τους Έλληνες, έστω και της αριστεράς –της παράταξης που ηγείται– αν επιθυμούν να γίνουν Βενεζουελανοί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων