7 Μαΐ 2016

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΑ ΒΟΗΣ

Στέλιος Πολίτης, π. Νομάρχης,
στέλεχος της Κίνησης των 100…


  Τη διακήρυξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι η βάση δεν θα διαδραματίζει διακοσμητικό ρόλο, αλλά ουσιαστικό με τη συμμετοχή της στη λήψη αποφάσεων ήρθε πάραυτα να την αμφισβητήσει διάταξη του προς ψήφιση καταστατικού.


  Διάταξη που αναφέρει ότι ο Πρόεδρος καταρτίζει τα ψηφοδέλτια των εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών και μπορεί να ζητά και τη γνώμη και των μελών του κόμματος. Πρόκειται για διάταξη που αντικατέστησε αντίστοιχη του προϊσχύοντος καταστατικού, που ανέφερε ότι αριθμός υποψηφίων βουλευτών σε κάθε εκλογική περιφέρεια υποδεικνύονταν από τα στελέχη του κόμματος.

  Αν δεν άκουγα το Γ. Σούρλα να θέτει το ζήτημα απάλειψης της λέξης «μπορεί», δηλαδή να είναι υποχρεωτική η γνώμη των μελών του κόμματος, να ζητά να γίνει συζήτηση επί αυτού και ψηφοφορία θα πίστευα ότι πρόκειται για μια ατυχή διατύπωση.

  Δυστυχώς όμως όπως και για άλλες προτάσεις συνέδρων ομιλητών, ούτε συζήτηση έγινε, ούτε ψηφοφορία. Αντί όλων αυτών οι συντάκτες του σχεδίου πρότειναν τη ψήφιση δια βοής.

  Ακολούθησαν μια τακτική που υποβάθμισε τη διαδικασία μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, όπως είναι το Συνέδριο και μάλιστα για τον καταστατικό χάρτη. Ευθύνες όμως έχουν και όσοι σύνεδροι ψήφισαν χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση.

  Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν εντάσσονται στη λογική ενός αρχηγικού κόμματος και στην πράξη θα δείξει τις πραγματικές του προθέσεις, θα αποδείξει  τη συνέπεια στις διακηρύξεις του και τον σεβασμό στην εκλογική βάση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων