30 Μαΐ 2016

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ


Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
Δικηγόρος ε.τ., 
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»

  Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, που όμως δε διαψεύσθηκαν, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να θεσμοθετήσει πρόστιμο εξήντα (60,00) Ευρώ σε όλους όσοι υποχρεούνται να δηλώσουν, και δεν το πράττουν ή καθυστερούν να δηλώσουν, στο οικείο ληξιαρχείο την κατάσταση της οικογένειάς τους δηλαδή γάμο, γέννηση, βάπτιση, θάνατο ή οποιαδήποτε τυχόν μεταβολή της.

  Εξ άλλου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, δήλωσε πως σχεδιάζει ένα ποσοστό τους να το πληρώνει ο υπόχρεος εφ άπαξ και το υπόλοιπο να εισπράττεται ως φόρος μέσω της βενζίνης, ώστε το ύψος των τελών αυτών να καθορίζεται ανάλογα με τη συχνότητα της κίνησης του οχήματος και, αντίστοιχα, της ποσότητας βενζίνης που θα καταναλώνει. Βρήκε μάλιστα το μέτρο αυτό πιο δίκαιο και λογικό όπως ο ίδιος τόνισε! Φαίνεται όμως να ξεχνά ο υπουργός πως είναι ο τρίτος, μέσα σε μικρό διάστημα, φόρος στη βενζίνη. Μετά την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24% και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβάλλει τώρα και το φόρο των τελών κυκλοφορίας!

  Σε μια εποχή που το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο, που η Ελλάδα έχει υποθηκευθεί για έναν ολόκληρο αιώνα, που οι τρεις επόμενες γενιές θα ζουν στο όριο της φτώχειας και στην αβεβαιότητα  και η πλειοψηφία του λαού έχει πάθει βαριά  κατάθλιψη, η Κυβέρνηση της αριστεράς φορολογεί τα πάντα. Φορολογεί ό,τι κινείται, ό,τι αναπνέει, ό,τι κολυμπά κι ό,τι πετά. Έτσι όπως το πάνε θα φορολογήσουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέομε! Γι’ αυτό και ο κόσμος σήμερα περπατά στο δρόμο και παραμιλά, κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η τραγική πραγματικότητα!

  Δε χρειάσθηκε να περάσουν παρά μόνο δέκα έξι μήνες για να καταλάβουν οι Έλληνες, και να το νιώσουν στο πετσί τους, πως η «πρώτη φορά αριστερά» ήταν μια σκέτη μπλόφα. Ήταν ένας μύθος, μια τεράστια πομφόλυξ  που ξεφούσκωσε μέσα σε λίγο χρόνο και οδήγησε την Ελλάδα στα σημερινά της χάλια και τους Έλληνες στην απόγνωση. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί τόσο νωρίς στη συνείδηση του κόσμου. Τρανταχτή άλλως τε απόδειξη αποτελεί η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση που τον φέρνει δεύτερο και με οκτώ μονάδες πίσω, με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση! Το κόμμα αυτό το εγκαταλείπουν καθημερινά απαυδισμένοι  χιλιάδες ψηφοφόροι του. Το εγκαταλείπουν όμως και οι βουλευτές του!

  Οποτεδήποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να διενεργήσει εκλογές, το κόμμα του θα είναι πια μια μικρή μειοψηφία, ο δε κυβερνητικός εταίρος του, οι ΑΝΕΛ, θα αποτελεί μια οδυνηρή παρένθεση για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Γιατί και οι δυο τους ως Κυβέρνηση απώλεσαν το μέτρο και πρόδωσαν τους Έλληνες που, δύο φορές, τους εμπιστεύθηκαν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων