17 Μαΐ 2016

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Γεροντής,
Ιδρυτής «Εταιρίας Ελληνοευρωπαικών Μελετών»
Πρόεδρος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» Δεξαμενή Στελεχών Πολιτικής Σκέψης και Προβληματισμού
Συγγραφέας «ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ,
Αρθρογράφος πολιτικών κειμένων


  Είναι ξεκάθαρη πλέον η δυσχερέστατη εικόνα που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών οικογενειών. Οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι ζουν την αυταπάτη ενός ονειρικού εφιάλτη. Προβάλλει όμως  στο φως της ημέρας η τραγική διαπίστωση ότι βιώνουμε μία εφιαλτική πραγματικότητα.

  Μέσα σ΄ αυτήν την ζοφερή συγκυρία συνθηκών ζωής αναρωτιέται ο Έλληνας πολίτης: Πού πάμε; Σε τι κόσμο θα ζήσουμε; Είμαστε Ευρωπαίοι ή τελευταίοι από τους Βαλκάνιους γείτονές μας;

  Εδώ και χρόνια διαφαίνεται ότι οδηγούμεθα σαν λαός αλλά δυστυχώς και σαν Έθνος στην εσχατιά της Ευρώπης; Ενώ βρισκόμαστε στην χειρότερη φάση που ευρέθη ποτέ η Ελλάδα, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτής της δύσμοιρης χώρας, συνεχίζουν τα παιχνίδια κατάκτησης αλλά και διατήρησης της εξουσίας. Προβάλουν ως πρόσχημα την όποια πεπαλαιωμένη ιδεολογία, την οποία προσπαθούν να εμφυτέψουν (την ψευδεπίγραφη ιδεοληψία τους) σε ψηφοθηρικά κομμάτια του πληθυσμού.

  Σήμερα είναι φανερό ότι ευρύτερα η ελληνική κοινωνία αδιαφορεί ουσιαστικά για τις πολυποίκιλες ετικέτες που είναι κατεσπαρμένες από το πολιτικό σύστημα Αριστερά (ακραία και μη) Δεξιά-Κέντρο-Κεντροαριστερά ή Κεντροδεξιά – Ακραία Δεξιά. Η όποια αρνητική ανταπόκριση του Ελληνικού λαού έναντι αυτής της πολυσπερμίας, διαπιστώνεται από τις σύγχρονες ψηφοθηρικές ή και δημοσκοπικές αμφίβολης προέλευσης παρουσίες, στα κόμματα που εκπροσωπούν αυτές τις ταυτότητες!!!

  Πότε είχαν, οι ακραίες πολιτικές συνιστώσες, αυτές τις δυνάμεις που παρουσιάζουν σήμερα;;

  Πότε είχαν τα κόμματα, που επί χρόνια διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, την σημερινή απομειωμένη τους δύναμη;;

  Ασφαλώς μαζί τους αρνητικά συνέπραττε η μόνιμα αρνητική αντιπολίτευση, για ό,τι θετικό κυβερνητικά επροτείνετο!!

  Η σημερινή οικονομικο-κοινωνική εξέλιξη των Ελλήνων πολιτών προκάλεσε την κομματική τους απεξάρτηση και στη συνέχεια την πολιτική τους αποδέσμευση. Απέβαλαν τον πολιτικό τους φανατισμό. Εγκατεστάθη πλέον μέσα μας ο θυμός και ο φόβος. Συγχρόνως προσπαθούμε οι πολίτες αυτής της χώρας να οραματιστούμε ψήγματα ελπίδας για το προσεχές μέλλον. Το αμεσότερο ή το απώτερο.

  Ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό που κινείται ο ελληνικός πληθυσμός, δυστυχώς αντίθετα οδηγείται η πολιτική οικογένεια. Το σύστημα που διαχειρίζεται, παραμένει προσηλωμένο στην ψευδεπίγραφη ιδεοληψία του παρελθόντος. Συνεχίζουν να διαμορφώνουν πάθη, ενισχύοντας τους φανατισμούς. Ακούστηκε πρόσφατα αρχηγός κόμματος να προτρέπει τους οπαδούς του: «Ή εμείς ή αυτοί»!! Ακόμη συμπλήρωσε: «Ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε»!! Όλα αυτά προς Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Τελικός στόχος η κατάκτηση και η διατήρηση της εξουσίας. Έναντι αυτού του στόχου οι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί αδιαφορούν ώστε να εστιάσουν την πολιτική τους φροντίδα σε δημιουργικά προγράμματα Ανάπτυξης της Οικονομίας. Αλλά ακολουθώντας τους κανόνες της ιδεοληπτικής τους θεότητας οι μεν αριστεροί διαρκώς τοποθετημένοι εναντίον της όποιας ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενισχύουν τον κρατισμό. Πολιτική που επικράτησε μετά την μεταπολίτευση όπου ο κρατισμός κυριάρχησε στην δημοσιονομική μας ζωή με ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Και τελικά απέτυχε.  Έτσι απέδειξε ότι το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας. Είναι καιρός η κυβέρνηση να κυβερνήσει σ΄ ένα περισσότερο σταθερό περιβάλλον. Με σύγχρονες μορφές πάλης.

  Η άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, η εκσυγχρονιστική, ήταν καλή όσο έπαιρνε μαύρα λεφτά από φορείς της Ε.Ε. Τώρα που έχουν σφίξει οι συνθήκες ελέγχων και περιορίστηκαν οι άδηλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ίσως είναι καιρός, οι πολιτικοί σχηματισμοί που συνθέτουν το παζλ αυτής της ιδεοληπτικής πολιτικής να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους, στην δυναμική παραγωγική ανασυγκρότηση, με Ανταγωνιστική προοπτική, Ανάπτυξης της Οικονομίας.

  Είναι λοιπόν τελείως απαραίτητη η εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ασφαλώς είναι πολιτικά αναγκαίο, επιτακτικά σήμερα, στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα της χώρας να ακολουθήσει ένα ορθολογικό αναπτυξιακό προσανατολισμό, που οι συνθήκες τοπικές και διεθνείς, επιτάσσουν ώστε η χώρα μας να βγει από την βαθιά κρίση που έχει εξαιτίας αυτού του ίδιου του συστήματος περιπλακεί.

  Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ζώντας καθημερινά μία τραγική πραγματικότητα είναι πιθανό να απασφαλίσει την ψύχραιμη μέχρι σήμερα και φιλειρηνική κοινωνική του ζωή.

  Είναι καιρός η επικρατήσασα μέχρι σήμερα ιδεοληπτική πολιτική, να αντικατασταθεί από εφαρμογή μέτρων σύγχρονης Ρεαλιστικής πολιτικής διακυβέρνησης μιας κατεστραμμένης χώρας. Υπάρχουν πολλά ανάλογα παραδείγματα από το παγκόσμιο στερέωμα. Χαρακτηριστικότερο η Μεγάλη Βρετανία της Μάργκαρετ Θάτσερ. Σήμερα όλοι οι Βρετανοί την χαρακτηρίζουν ως ευλογημένη. Ασφαλώς και μπορούν να στηριχθούν, πέραν των φίλων μας, κυρίως στην ίδια την Ελλάδα. Η Χώρα μας είναι μια ευλογημένη από τον Θεό Χώρα. Με υπόγειο, επίγειο και υπέργειο πλούτο. Γεωστρατηγικά και πολιτιστικά ενώνει πολλούς κόσμους.

  Μέχρι σήμερα εξυπηρετούμενο είναι το αμφίδρομο πελατειακό σύστημα εξουσίας. Επέβαλε την λήψη μέτρων και αρρωστημένων πρακτικών της κάθε ιδεοληψίας.

  Η αναγκαιότητα των καιρών επιβάλλει πλέον την εφαρμογή μέτρων «Ρεαλιστικής πολιτικής Διακυβέρνησης της Χώρας»

«Οι καιροί ου μενετοί»0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων