10 Μαΐ 2016

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είπε ψέματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να  ανέλθει στην εξουσία, ομολόγησε ότι πρόκειται περί αυταπάτης.


  Είπε δηλαδή ότι δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, αλλά τον εαυτό του. Από τον ορισμό της αυταπάτης προκύπτει ότι πρόκειται για κατάσταση όπου κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Κι όταν αυτός είναι Πρωθυπουργός, τίθεται θέμα μείζονος σημασίας, είτε πρόκειται περί αυταπάτης είτε περί ψέματος.

  Επιβαρύνουν τη θέση του κ. Τσίπρα, όσοι έσπευσαν μετά την ομολογία από το βήμα της Βουλής να εκφράσουν την ικανοποίησή τους, ότι πρόκειται περί αυταπάτης.

  Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι η αυταπάτη είναι πιο επιβαρυντική κατάσταση ακόμα και από το ψέμα. Για το ψέμα υπάρχει συνειδητή επιλογή, άρα ελεγχόμενη. Για την αυταπάτη  επικίνδυνη ψυχική ρευστότητα ως προς τις εκτιμήσεις, προβλέψεις και αποφάσεις.

  Σε κάθε περίπτωση με ψέματα ή αυταπάτες δεν αναβαθμίζεται η πολιτική ζωή, δεν αντιμετωπίζεται η κρίση και δεν μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων