25 Απρ 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Τι συμβαίνει με την ΟΝΝΕΔ;

Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
στέλεχος της «Κίνησης των 100…»  Το 10ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανήκει πια στην Ιστορία. Υπήρξε ένα επιτυχημένο συνέδριο τόσο από πλευράς προσέλευσης και ποιότητας συνέδρων και παρατηρητών που το παρακολούθησαν, όσο και από πλευράς κατάθεσης θέσεων και προτάσεων προς την Κοινωνία. Γιαυτό  και στο κλείσιμο των εργασιών του, ο Πρόεδρος κος Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον ενθουσιασμό για την επιτυχία του. Και θα συμφωνήσομε κατ αρχάς με την εκτίμησή του.


  Παραπονέθηκε όμως ικανός αριθμός πολιτών και ζήτησε να μεταφέρομε στην ηγεσία της ΝΔ, για απάντηση, μερικά ερωτήματα και παράπονά τους. (Κρίνεται όμως αναγκαίο να τονισθεί εξ αρχής πως ο γράφων δεν εξυπηρετεί συμφέροντα. Υπήρξε, εξ απαλών ονύχων και παραμένει, ανιδιοτελές στέλεχος και μέλος και κήδεται την παράταξη, ουδέποτε απολαύσας οποιοδήποτε Κομματικό ή άλλο Κυβερνητικό ή δημόσιο αξίωμα. Αυτά προς αποφυγή κάθε παρανόησης). Στα ερωτήματα τώρα του λαού.
    1. - Τι συμβαίνει με τη νεολαία μας, την περήφανη ΟΝΝΕΔ;
    2. - Γιατί δεν εγένετο, στο συνέδριο, ούτε μια αναφορά για τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες και τους αγώνες τους, ούτε από τη σημερινή ηγεσία, ούτε από τους πρώην Πρωθυπουργούς και αρχηγούς της, αλλά ούτε και από τους λοιπούς τιτλούχους της παράταξης;
    3. - Μήπως τα όσα είπαν, στις ομιλίες τους, αφορούσαν μόνο τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους κι όχι τη νεολαία που αποτελεί το μέλλον και τη συνέχεια της Ελλάδας;
    4. - Όσες περγαμηνές και εύσημα απονέμαμε τόσα χρόνια στους ΟΝΝΕΔίτες ήταν αληθινές ή πολιτικά τσιτάτα ή μήπως σταλήθεια η νεολαία είχε πια αποσαθρωθεί;
    5. - Μήπως τέλος οι ΟΝΝΕΔίτες έχουν φωνή που ενοχλεί; Κι όταν μιλούμε για ΟΝΝΕΔ,  εννοούμε ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους ΟΝΝΕΔίτες κι όχι απλά την εκάστοτε ηγεσία της.

  Γεγονός είναι πως πρώτη φορά στη νεώτερη πολιτική ιστορία, απ ό,τι ο γράφων ενθυμείται, αποκλείστηκε νεολαία από συνέδριο Πολιτικού Κόμματος. Και για πρώτη φορά από συνέδριο της Ν.Δ. έλειψε η δική της νεολαία με τη γιγάντια ιαχή ΟΝΝΕΔ – ΟΝΝΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ήταν η ιαχή που στο άκουσμά της από την εποχή ακόμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ίσαμε σήμερα, ξεσήκωνε σε όλα ανεξαιρέτως τα συνέδρια θύελλες χειροκροτημάτων και πατριωτικής συγκίνησης και ανάτασης, όλων όσοι συμμετείχαμε σαυτά! Είχε καταστεί το σήμα κατατεθέν ολόκληρης της παράταξης.

  Οι ΟΝΝΕΔίτες μας έδιδαν πάντα ξεχωριστό παλμό και ψυχή στα συνέδρια και τις πολιτικές συναθροίσεις, τόνωναν το ηθικό και έκαναν υπερήφανους τους Πολιτικούς Αρχηγούς, τους Βουλευτές, τους Πολιτευτές και το λαό με την παρουσία, τον ενθουσιασμό και την απαράμιλλη ζωντάνια τους. Όσοι εκ των συνομιλητών μου, και ήταν όντως πολλοί, αναφέρθηκαν σαυτό το θέμα διαβεβαίωναν πως δε φαντάζονταν ποτέ πως θα γινότανε συνέδριο της Ν.Δ. χωρίς τη Νεολαία της.

  Ο αρχηγός του Κόμματος κος Κυριάκος Μητσοτάκης, νέος ο ίδιος με ξεχωριστή παιδεία, ιδέες και αντιλήψεις για το αύριο της πατρίδας, το μέλλον της παράταξης και των νέων της Ελλάδας, είναι βέβαιο πως έχει  ήδη λάβει σοβαρά υπόψη του τα παραπάνω ερωτήματα, θα ενημερώσει τους πολίτες και θα αποφασίσει σύντομα για την πορεία της ΟΝΝΕΔ. Γιατί η ανεπανάληπτη ιαχή ΟΝΝΕΔ – ΟΝΝΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αποτελεί πια μια ξεχωριστή δυναμική και σταθερή αξία στη συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο της Ν.Δ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων