21 Απρ 2016

Ο ΛΑΟΣ ΑΞΙΩΝΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης, στέλεχος της κίνησης των 100...

  Φαίνεται πως έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων Βουλευτών. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση, ηλικία, φύλλο, μορφωτικό ή κοινωνικό επίπεδο, εκφράζεται ανοικτά και ζητά να τεθεί σε εφαρμογή η πρόβλεψη του άρθρου 51 παραγρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία «ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους και μεγαλύτερος από τριακόσιους».

  Έχει δίκιο ο λαός να παραπονείται για την ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού βουλευτών και αποτελεί κοινή πεποίθηση πως, αν ποτέ ζητηθεί επίσημα η γνώμη του, θα προτείνει, με αίσθημα ευθύνης, και συντριπτική πλειοψηφία, τη δραστική μείωσή τους. Σε μια Ελλάδα της οποίας η οικονομία έχει χρόνια τώρα καταρρεύσει, με τους πολίτες της να λιμοκτονούν ευρισκόμενοι σε ακραία ένδεια και με χιλιάδες νέους, και όχι μόνο, επιστήμονες διαρκώς να ξενιτεύονται σε αναζήτηση καλύτερης ζωής, αποτελούν, τουλάχιστον, πρόκληση η διατήρηση των 300 Βουλευτών και των προνομίων που απολαμβάνουν ως εκ της θέσεώς τους!

  Και όλα αυτά όταν άλλες χώρες της Ευρώπης, με ακμάζουσα οικονομία και κοινωνική πρόοδο και με πληθυσμό πολλαπλάσιο της Ελλάδας, εκλέγουν  αναλογικά πολύ λιγότερους Βουλευτές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Ολλανδία η οποία με 17 εκατομμύρια πληθυσμό εκλέγει μόνο 150 Βουλευτές, η Γαλλία με 66 εκατομμύρια εκλέγει 517 βουλευτές, ενώ η Πορτογαλία με 11 εκατομμύρια πληθυσμό, όσος  δηλαδή είναι και της Ελλάδας, εκλέγει 230  Βουλευτές. Εμείς όμως πρωτοτυπούμε και εδώ αρνητικά!

  Εξ άλλου δε νοείται να έχουν επέλθει μέχρι σήμερα τεράστιες διοικητικές μεταβολές στη δημόσια διοίκηση, στα πλαίσια περιστολής του Κράτους με καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών και στην τοπική αυτοδιοίκηση με συγχωνεύσεις και μειώσεις δήμων και κοινοτήτων σε όλη την Ελλάδα, να παραμένει όμως αμετάβλητος ο αριθμός των βουλευτικών εδρών.

  Με δεδομένη λοιπόν τη συνταγματική πρόβλεψη για τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού έως και τους διακοσίους, χωρίς να επηρεάζονται η ομαλή λειτουργία της Βουλής ούτε η διασφάλιση της απρόσκοπτης εκπροσώπησης των Ελλήνων πολιτών και με γνώμονα τις επικρατούσες στη χώρα συνθήκες, τις τραγικές κοινωνικές – οικονομικές περιστάσεις και το Εθνικό συμφέρον μας, απαιτείται άμεσα η μείωση των βουλευτών μας στους διακοσίους.

  Ο νόμος, για τη μείωση αυτή, επιβάλλεται να ψηφισθεί ομόφωνα από τους Βουλευτές ΟΛΩΝ των πτερύγων της Βουλής για να αποδείξουν έμπρακτα, πως μοναδικό τους μέλημα, είναι το Εθνικό συμφέρον και η εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας και όχι η Βουλευτική έδρα και τα εξ αυτής προνόμια.

  Έτσι μόνο, με την ψήφο τους αυτή, θα εμπνεύσουν το λαό, θα τονώσουν το ηθικό του και θα του δώσουν κουράγιο για τα ακόμη δυσκολότερα που ακολουθούν. Γιατί στους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται η χώρα θέλει αρετή και Τόλμη η Δημοκρατία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων