19 Απρ 2016

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  Η κοινωνία έχει ανάγκη από την «αναγέννηση» του πολιτικού συστήματος, έχει ανάγκη από ένα νέο πολιτικό σύστημα:

    • Δομημένο πάνω στη βάση των πανανθρώπινων αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης.
    • Με Δημοκρατία και Κοινοβούλιο, που να καθίσταται σεβαστή η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής.
      - Με διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που να την θωρακίζουν και να την καθιστούν ανεξάρτητη από επιρροές της εκτελεστικής εξουσίας.
      - Με εκτελεστική εξουσία, η οποία προτείνει και δεν επιβάλλει την ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες συνήθως συντάσσονται εν αγνοία των Βουλευτών, χωρίς ειδικό προνομιακό καθεστώς για την ποινική ευθύνη των Υπουργών.
      - Με πραγματικά ανεξάρτητη νομοθετική εξουσία όπου οι Βουλευτές θα έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ελεύθερης ψήφου, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
  • Με Δημοκρατία, που στον πυρήνα της να είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη, που εγγυάται την αρμονική και δημιουργική συμβίωση των πολιτών.
  • Χωρίς γεωγραφικές και προκλητικές οικονομικές ανισότητες.
  • Χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις και προνόμια απέναντι στους νόμους και στο Σύνταγμα, ανάλογα με την κοινωνική θέση, την καταγωγή, την ιδιότητα πολίτη και πολιτικού, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.
  • Με ελεγκτικούς μηχανισμούς, υπηρεσίες και δομές που δεν θα επιτρέψουν τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και διαπλοκής, που μας οδήγησαν σε πρωτοφανή κρίση, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά εξόχως πολιτική και κοινωνική, κρίση θεσμών.
  • Στον πυρήνα του συστήματος να είναι η λειτουργία κομμάτων αρχών μέσα σε ένα πλαίσιο συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων