31 Μαρ 2016

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 100

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΟΥΡΛΑΣ 
πρ. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής
Σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του, που οργάνωσε η Κίνηση των 100 «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα» ο  Γ. Σούρλας, δήλωσε:


«Από τις εισηγήσεις των ομιλητών κ. Κ. Χρυσόγονου Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Ν. Δένδια Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. - πρ. Υπουργού, Αν. Λοβέρδου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης – πρ. Υπουργού και Αν. Φούσα πρ. Υπουργού - Βουλευτή και από τις παρεμβάσεις προέκυψε ότι επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να προωθηθούν  οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.

Απευθυνόμενος δε στον παριστάμενο Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και Βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Γ. Σούρλας  ζήτησε να προωθηθούν άμεσα όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που δεν εντάσσονται στη διαδικασία της αναθεώρησης ωστόσο  όμως είναι σημαντικές και εκφράζουν την πολιτική βούληση για να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες τομές για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα πρότεινε: μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, έλεγχο του «πόθεν έσχες» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατάτμηση εκλογικών περιφερειών, ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή, Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας και σταθερό εκλογικό νόμο.

Ως προς τις θέσεις και τις επιδιώξεις της Κίνησης των 100, στην οποία λεπτομερώς αναφέρθηκε ο  Ν. Κατσαρός, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γ. Σούρλας  επεσήμανε ότι μπορεί να συνοψιστούν στο τρίπτυχο: αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, ήθος στην πολιτική και ηθικό κοινωνικό υπόβαθρο.

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις από την παρουσίαση αυτή και όσες ακολουθήσουν, αποτελούν τη βάση περαιτέρω διαλόγου και θα διαβιβαστούν στην πολιτική ηγεσία, μετά μάλιστα και τον χαιρετισμό του κ. Κ .Μητσοτάκη Αρχηγού της Ν.Δ., που απευθυνόμενος στο Γ. Σούρλα και την Κίνηση των 100, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με ενδιαφέρον θα περιμένω τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις σας. Οι συμβουλές σας είναι πάντα, για εμένα προσωπικά και την παράταξη πολύτιμες».

(από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 31/03/2016)


Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων