7 Μαρ 2016

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ


Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης
στέλεχος της Κίνησης των 100...

Στις 5 Ιουνίου 1947 ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. στρατηγός Γεώργιος Μάρσαλ, αναφέρθηκε, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο σχέδιό του για τη «γρήγορη ανόρθωση της Ευρωπαϊκής Οικονομίας από τις καταστροφές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Ήταν το περίφημο όσο και πρωτοποριακό, για τα Ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα της εποχής εκείνης «Σχέδιο Μάρσαλ», σύμφωνα με το οποίο, κατά τον εμπνευστή του,  οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να συνδράμουν την Ευρώπη για λόγους ηθικής απέναντι σε συμμάχους που καταστράφηκαν, γιατί ο κόσμος «πρέπει να επιστρέψει στην ομαλή οικονομική υγεία του, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ούτε και εξασφαλισμένη Ειρήνη».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως ο Γ. Μάρσαλ και η Αμερική δηλώνουν Υποχρεωμένοι να βοηθήσουν απλούς συμμάχους σε άλλη μάλιστα Ήπειρο – την Ευρώπη – και όχι καν φίλους ή εταίρους των ΗΠΑ!!!

Στο Σχέδιο Μάρσαλ έσπευσαν να ενταχθούν άμεσα και να ωφεληθούν απ΄ αυτό 16 χώρες της Ευρώπης, στη συντριπτική πλειοψηφία τους σημερινές χώρες μέλη της Ε.Ε., αλλά και της Ευρωζώνης!! Για την ιστορία πρέπει να τονισθεί, πως ο Πρόεδρος Τρούμαν και η Κυβέρνησή του διέθεσαν από το 1948 έως και το 1951 για το Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα Οικονομικής Ανασυγκρότησης, της «βοήθειας Μάρσαλ» όπως έγινε ευρύτερα γνωστό και λέγεται έκτοτε, το αστρονομικό, για τότε, ποσό των 12.180.000.000 δολαρίων, από το οποίο η Ελλάδα πήρε 1.204.000.000 δολάρια!

Οι εποχές όμως αλλάζουν και οι λαοί ξεχνούν. Ξεχνούν Ευεργέτες και ευεργεσίες, εταίρους και φιλίες.

Οι Έλληνες από τη φύση τους είναι λαός φιλόξενος. Από την αρχαιότητα λάτρευαν, άλλωστε, και τιμούσαν τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ, τον θεό των ξένων! Άνοιξαν τις αγκαλιές τους, την καρδιά και τα βαλάντιά τους όσο ισχνά κι΄αν είναι, και, φτωχοί, άνθρωποι και βιοπαλαιστές οι ίδιοι, υποδέχθηκαν και υποδέχονται και προσφέρουν καθημερινά απ΄το υστέρημά τους φιλοξενία, στοργή, και περίθαλψη στους ξεριζωμένους από τη γη τους πρόσφυγες και μετανάστες που κατά χιλιάδες φτάνουν κάθε μέρα στην παραπαίουσα, οικονομικά, Πατρίδα μας. (Γιαυτό άλλωστε, ξένοι φίλοι μας, εντυπωσιασμένοι από τον ανθρωπισμό των Ελλήνων, πρότειναν τους νησιώτες μας για το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ).

Όμως η Ελλάδα έχει αναλάβει βάρος δυσανάλογο προς τις δυνατότητές της. Και το βάρος αυτό το αναλάβαμε εκτελώντας χρέος ηθικό και ανθρωπιστικό απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένους και εξουθενωμένους συνανθρώπους μας, όποιου χρώματος, όποιας φυλής και Πίστης και αν είναι. Και πράττομε το χρέος μας αυτό ακολουθώντας τις από αιώνων ακατάλυτες αρχές της αλληλεγγύης, της φιλαλληλίας και του ανθρωπισμού που μας διακρίνουν ως λαό, όπως ακριβώς έπραξαν και το 1948 οι Χ. Τρούμαν, Γ. Μάρσαλ και οι ΗΠΑ για όλους εμάς τους Ευρωπαίους. Είπαμε όμως οι εποχές αλλάζουν και οι λαοί ξεχνούν.

Και αυτό ακριβώς είναι που αποτελεί ψόγο και ντροπή για την Ευρώπη! «Φίλοι» και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, αυτοί που ευεργετήθηκαν τα μέγιστα από τις ΗΠΑ με τα δισεκατομμύρια δολάρια της «Βοήθειας Μάρσαλ» και ανέστησαν οικονομικά τα κράτη και τις κοινωνίες τους, έχουν βαλθεί να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και σε δοχείο απορριμμάτων της Ευρώπης!! Είναι αυτοί που κλείνουν τα σύνορά τους και αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στις χώρες τους. Αυτοί που στις κραυγές απόγνωσης των ξεριζωμένων πατεράδων και μανάδων με τα βρέφη στην αγκαλιά τους, εκλιπαρώντας για μια σταλιά ανθρωπιάς μπροστά από τα συρματοπλέγματα του μίσους και του αίσχους, τους καταβρέχουν με χημικά και δακρυγόνα για να τους απομακρύνουν.

Είναι ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας που διακηρύττει με περισσή θρασύτητα πως «η Ελλάδα πρέπει να θυσιασθεί για να σωθεί η Ευρώπη» ξεχνώντας πως η χώρα του μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ψήφο της Ελλάδας! Μερικοί αδίστακτοι ηγετίσκοι – βρυκόλακες της Ευρώπης - θεωρούν τη Χώρα μας οχληρό γείτονα που πρέπει εδώ και τώρα να την εξαφανίσουν, να τη σβήσουν απ΄το χάρτη της Ε.Ε. Λες και η Ευρώπη έγινε τσιφλίκι τους και τη διαφεντεύουν!

Πρωθυπουργός άλλης φίλης υποτίθεται, και εταίρου μας χώρας στην Ευρωζώνη, που κι΄αυτή ευεργετήθηκε απ΄ τη Βοήθεια Μάρσαλ, υποδαυλίζει και υποκινεί συνεχώς παρόμοιες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας. Ενώ άλλες, μεγάλες και εύρωστες, χώρες της Ένωσης, που δέχονταν στο έδαφος τους πρόσφυγες, μόλις έφθαναν εκεί  τους έπαιρναν τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα χρυσαφικά τους με το πρόσχημα της κάλυψης των δαπανών συντήρησης και διαβίωσής τους.

Με τέτοιες όμως χυδαίες και απάνθρωπες συμπεριφορές από υποτιθέμενους φίλους και εταίρους σε βάρος της Ελλάδας, το όραμα και η αγωνία των Ρ. Σουμάν, Κ. Αντενάουερ, Αλτ. Γκάσπερι, Π.-Ε. Σπάακ και των λοιπών συνιδρυτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για μια Ευρώπη του Αλτρουϊσμού, της Συνοχής και της Αλληλεγγύης των λαών της, έχουν χάσει πια την ουσία και το νόημά τους. Και αν δεν επικρατήσουν στους κόλπους της, οι όποιοι σώφρονες και συνετοί ηγέτες με τα παραπάνω οράματα και με τις αρχές της Ηθικής και του Ουμανισμού των Χ. Τρούμαν και Γ. Μάρσαλ, είναι θέμα χρόνου η, απευκταία πάντως, αποσάθρωση και διάλυσή της.

                                                                      

1 σχόλιο:

  1. Βενιέρης Διονύσιος8 Απριλίου 2016 - 12:48 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την ύπαρξη τέτοιων Ελλήνων και ανθρώπων που σήμερα που μαστίζεται η Ελλάδα από κάθε είδους κίνδυνο αναλαμβάνουν τα ηνία της ανόρθωσής της χωρίς να αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη.Συγχαρητήρια σε αυτόν τον Έλληνα και άνθρωπο αρθρογράφο για την ιστορική του κατάρτιση,την ελληνικότητά του την ανθρωπιά του.Να είναι και παράδειγμα προς τους πολιτικούς μας που μας έχουνε κατακλέψει τόσα χρόνια.Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές και ξέρομε από προσφυγιά.Ντροπή ευρωπαίων η στάση τους και η απανθρωπιά τους.Να μας γράφετε πιο συχνά να ξυπνάνε οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας ...

Περισσότερα...

αρχείο

αναζήτηση


ενημέρωση με email

προσθέστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις
των νέων αναρτήσεων